• DOLAR 32.361
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2325.089
  • ...
Uyuşturucudan yakalananların sayısı 4 kat arttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Tatvan Emniyet Müdürlüğü uyuşturucu madde ile mücadelede yaptıkları faaliyetleri basınla paylaştı. Açıklanan verilerde uyuşturucu madde nedeniyle yakalananların sayısının bir önceki yıla göre 4 kat arttığına dikkat çekildi.

 

Uyuşturucu madde baskın sayısının 2013'te bir önceki yıla göre yaklaşık 3 katına, uyuşturucudan yakalanan kişi sayısının ise 4 katına çıktığı belirtilen açıklamada, "2013 yılı içinde Tatvan'da madde kullanan ve satıcılığını yapanlara yönelik yapılan 50 baskında toplam 86 kişi yakalanmış, 20.75kg uyuşturucu madde, 519 adet uyuşturucu hap ve 136,8 gr metamfetamin adlı uyuşturucu maddesi ele geçirilmiştir" denildi.

 

Açıklamada uyuşturucu madde kullanımına başlama ve bırakamama sebepleri ise şöyle sıralandı: "Merak, sigara kullanımı, kötü arkadaş çevresi, kendini ispatlama düşüncesi, aile içi şiddet, aile ve çevreden ilgi görememe, boş zaman, işsizlik okula gitmeme, okulu bırakma, okuldan soğuma ve uzaklaşma, derslerde başarısızlık, hayattan zevk alamama, hayattan beklentinin olmaması" şeklinde ortaya çıkmaktadır. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir