• DOLAR 32.506
  • EURO 34.57
  • ALTIN 2495.575
  • ...
Bern`de Mısır`a destek zalimlere lanet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BERN - Mısır halkına destek mitingleri Avrupa`nın çeşitli ülkelerinde ve kentlerinde düzenlemeye devam ediyor. İsviçre`nin başkenti Bern`de Schweizerische İslamische Gemeinschaft (İsviçre İslam Toplumu) öncülüğünde düzenlenen "Mısır Halkına Destek, Darbecilere Lanet Mitingi" İsviçre`nin bir çok kentinden gelen insanların katılımıyla Cumartesi günü gerçekleşti.
 
Mısır halkına destek sloganlarının atılara tekbirlerin getirildiği miting Ku`ran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Türkçe, Arapça, Almanca ve Fransızca konuşmaların yapıldığı mitingde Türkçe konuşmasını gerçekleştiren İsviçre İslam Toplumu Başkanı Abdullah Kasapoğlu darbenin asıl nedeninin İslam düşmanlığı olduğunu söyledi. Mısır`da darbeyi yapanların demokrasiyi getirme bahanesiyle Masum ve sivilleri katlettiğini belirten Kasapoğlu, "Mısır`daki direniş, dünyada eşi ve benzeri az olan direnişlerden biridir. Zira Mısır`da, tanka, topa, silaha karşı direnen masumlar, hiçbir silah kullanmadan ve şiddete bulaşmadan haklı taleplerini dile getirip hakları olanı istediler ve bu uğurda binlercesi canını verdi" şeklinde konuştu.
 
İslam ülkeleri katliamlara uğruyor
Mısır"da İhvan-ı Müslümin üyelerinin çoğunun gözaltına alındığını, hapsedildiğini, sürüldüğünü ve katledildiğini sözlerine ekleyen Kasapoğlu, "Bu gün sadece Mısır`da değil birçok İslam ülkesinde Müslümanların tarihleri, kültürleri, örfleri, gelenekleri ve ön önemlisi canları katledilmekte ve yok edilmeye çalışılmaktadır" ifadelerini kullandı. Konuşmasında son olarak Mısır direnişine destek vermeye devam edeceklerini söyleyen Kasapoğlu, Mısır`da İhvan`ın direnişinin de devam edeceğini vurguladı.
 
İsviçre İslam Toplumu yetkililerinden Önder Güneş, 2. defadır Mısır halkına destek mitingi düzenlediklerini belirtirken benzer organizasyonları gerçekleştirmeye devam edeceklerini ifade etti.
 
Mısır tarihinde seçimle iktidara gelen ilk lider unvanına sahip olan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Askeri Cunta`nın yaptığı darbe sonucu gözaltına alınmış ve akabinde düzenlenen protestolara tahammül edemeyen Askeri Cunta, sivillere yönelik katliamlar işlemişti. (Ahmet Bayram - İLKHA)

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir