• DOLAR 32.598
  • EURO 34.785
  • ALTIN 2404.927
  • ...
Papa`dan Barış Duası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VATİKAN - Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, barışı haykırdığını belirterek, "Savaş ve şiddet, ölümün dili. Savaş sadece ölüm getirir" dedi.

Dünyada 1,5 milyarı aşkın Katoliğin ruhani lideri Papa Franciscus`un geçen hafta Suriye, Ortadoğu ve dünya barışı için yaptığı çağrı doğrultusunda, bugün Vatikan`ın ünlü Aziz Petrus meydanında on binlerce kişinin katılımıyla, Suriye`de ve bölgedeki çatışmalardan acı çekenlere yakınlık göstermek için oruç tutulurken, son dönemde Suriye`ye karşı uluslararası kamuoyunda dile getirilen askeri müdahale seçeneğine karşı da barış çağrısı yapılıp, dua edildi.

Papa, barış duası etkinliğinde yaptığı konuşmada, "Savaş ve şiddet, ölümün dili. Savaş sadece ölüm getirir. Ancak başka yolları takip etmek mümkün. Bu acı sarmalından çıkabiliriz. Barış yolundan koşmayı öğrenebiliriz" ifadelerini kullandı.

Ruhani lider, insanın sadece kendisini ve çıkarlarını düşünmesinin çatışmaları da beraberinde getirdiğini belirterek, barışın kardeşliği gerektirdiğini ifade etti.

Hz. Adem ile Hz. Havva`nın büyük oğlu Kabil`in kardeşi Habil`i öldürmesine atıfta bulunan Papa, "Her savaşta biz, Kabil`in yeniden doğmasını sağlıyoruz. Bugün de bu hikayeyi, kardeşler arasındaki çatışmayı sürdürüyoruz. Kendi kardeşimize el kaldırıyoruz" diyerek, Suriye`de yaşanan kardeş kavgasına dikkati çekti.

"Bizim silahlarımız mükemmel, bilincimiz ise uykuda. Sanki her şey normalmiş gibi acı vermeye, öldürmeye devam ediyoruz" diyen Papa Franciscus, Papa 6. Paul`ün 4 Ekim 1965`te Birleşmiş Milletler`e yaptığı "Artık birbirimize karşıtlık yok. Artık savaş yok. Daha fazla savaş yok" hitabını alıntılıyarak, "Silah seslerini sona erdirin" ifadesini kullandı.

Kardeşler arasında çatışmanın değil, buluşmanın olması gerektiğini vurgulayan Papa Franciscus, "Affetmek, diyalog, uzlaşma; bunlardır barışın sözleri, sevgili Suriyeliler, Ortadoğu ve dünya için" diye konuştu.

Konuşmasının ardından bir süre sessiz kalarak meditasyon yapan Papa, söylenen ilahi ve okunan duaların ardından inananlara teşekkür etti. Papa Franciscus, inananlardan barış için dua etmeyi sürdürmelerini istedi.

Barış duasına, İtalya Temsilciler Meclisi Başkanı Laura Boldrini ve Savunma Bakanı Mario Mauro gibi İtalyan devletinin üst düzey isimlerinin yanı sıra İtalya İslam Dini Toplumu liderlerinden Yahya Pallavicini de katıldı. Papa, Vatikan`da barış duasını on binlerce inananla idrak ederken, aralarında Şam, Hong Kong, Irak, Lübnan, Mısır ve Latin Amerika olmak üzere dünyanın dört bir yanından milyonlarca inananın aynı saatte Papa`nın barış duasına eşlik ettiği bildirildi.

Vatikan`dan yapılan açıklamada, Papa`nın barış duasına 100 bin kişinin katıldığı ifade edilirken, İtalyan basınında da Aziz Petrus meydanında Hristiyanlarla Müslümanların ve Esed yanlısı bazı Suriyelilerin beraber dua ettikleri kaydedildi.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir