• DOLAR 32.594
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2509.775
  • ...
Çitören köyü 'Büyükşehir'den umutlu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Kurulduğu günden beri köy halkının sorunlarının çözümünde aracılık yapan Van Köyleri Dayanışma Derneği, köy ziyaretlerini sürdürüyor.

 

Son olarak, Van'ın büyükşehir statüsünü kazanmasıyla Tuşba ilçesine bağlı bir mahalle durumuna gelen Çitören köyünü ziyaret eden dernek yetkilileri, köy muhtarı Abdullah Yıldırım'dan taleplerini dinledi.

 

Köylerinde yaşadıkları en büyük sıkıntının susuzluk olduğunu aktaran Yıldırım, bu sorunun ileriki zamanlarda çözülmesini umut ettiklerini söyledi.

 

Daha önce defalarca yetkililere su sorunlarını ilettiklerini, ancak bu konuda bir adım atılmadığını anlatan Yıldırım, "Şu an su sıkıntımız çok. Saat bir oldu mu sular kesiliyor. Büyükşehir olduk. Tuşba ilçesine bağlandık. Belediye benim suyumu getirmek zorundadır. Büyükşehir'in sıkıntıları da olacak elbette. Eskiden köylü, çöp vergisi vermiyordu örneğin. Şimdi ise artık verecek. Belki bütçe sıkıntısı çekebilirler ama İşin uzun vadesini düşündüğümüzde güzel şeyler olacak." diye temenni etti.

 

Yıldırım, yaşadıkları bir diğer sıkıntıyı ise şöyle anlattı:

 

"Köy yolunda büyük bir rampa var. Yüksek olması nedeniyle karşıdan gelen araba gözükmüyor. Bu da ister istemez kazalara davetiye çıkarıyor. Yetkililerden isteğimiz bu yola bir çare bulsunlar." (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir