• DOLAR 32.601
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2411.571
  • ...
`Okul Müdürüne komplo sonucu 27 yıl ceza verildi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bingöl`de 8 uzman çavuşun yargılandığı davada tahliye kararı çıkmasının yankıları sürerken, 2 yıl önce okul müdürlüğü yaparken 27 yıl hapis cezasına çarptırılan 55 yaşlarındaki bir öğretmenin cinsel istismar suçu ile komploya kurban gittiği ileri sürüldü.
 
"Hukuk skandalını memleketin insanlarının görmesi lazım"
Bingöl`de yaşanan cinsel istismar olayındaki hukuk skandalını memleketin insanlarının görmesi gerektiğini ifade eden Alaeddin Can, "Uzmanların yapmış olduğu suç ortadayken, buna rağmen mahkeme bunları tahliye etmiş. Bu olaya benzer bir olayda yıllar önce Genç İlçesi Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı bir okulda Okul Müdürlüğü yapan Hikmet Artunç`un başına gelmiştir. Aynı okulda çalışan bazı bayan öğretmenler okula gitmeme veya geç gelme üzerine okul müdürü tarafından uyarılmışlar. Bu bayanlarda bir komplo düzenlediler. Sözde cinsel istismar yapmış gibi gösterdiler." iddiasında bulundu.
 
Bir komplo sonucu müdüre 27 yıl ceza verildi iddiası
"Bir yandan hukuk, uzman çavuşları serbest bırakırken, aynı hukuk öğretmen olan bu müdüre 27 yıl ceza vermiş. Hukuki bir delil olmadan sadece komplolar üzerinden ceza verilmiştir. İddiaya göre, Genç halkının dilendirdiği bu komployu kuran bayanlardan biri savcı eşi, biri kaymakam eşi, bir diğeri de okulun Beden Eğitimi öğretmeniymiş, diyorlar. Bu aynı hukuk 27 yıl ceza veriyor, uzman çavuşlarında yapmış olduğu suç ortada, cinsel istismar kesin olarak varken, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılıyor." ifadelerini ileri sürdü.
 
"Uzmanların tecavüzü vahim bir olaydır"
Can konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kanunlar önünde insanların eşit olması lazım. Burada bir eşitsizlik vardır. Sözde bu vatanın güvenliğinden sorumlu bu uzman çavuşların, küçücük bir kız çocuğuna tecavüz etmesi vahim bir olaydır. Bu kabul edilebilinecek bir olay değildir." (Nihat Kanat / Enis Ağırbaş-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir