• DOLAR 32.367
  • EURO 35.184
  • ALTIN 2323.966
  • ...
KKA Yönetim Kurulu toplantısı Şanlıurfa'da yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Toplantı öncesi bir açıklama yapan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, ajansın Diyarbakır ve Şanlıurfa'da önemli hizmetlere imza attığını belirten Vali Güvenç, bu hizmetlerini aynı şekilde devam ettireceklerini dile getirdi.

 

Diyarbakır Valisi ve Karacadağ Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Cahit Kıraç ise, kalkınma ajanslarının ülkedeki yatırım iklimini iyileştirmek, ihtiyaç duyulan alanlarda özel sektörle kamu sektörünü ortak hareket ettirmek için oluşturulmuş ve tüm dünyada uygulanan yapılar olduğunu söyledi.

 

Vali Kıraç, Diyarbakır ve Şanlıurfa illeri olarak da müşterek sorunları çözmek için kurulan Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın diğer illerde olduğu gibi bu iki ilde de koordineli bir şekilde çalışmalarını yürüttüğünü sözlerine ekledi.

 

Karacadağ Kalkınma Ajansının, proje bazlı destek sağlayan bir kurum olduğunu ifade eden Kıraç, "2010 yılından beri toplam 378 projeye hibe ve teknik destek verildi. Programlarımızın bir bölümü tamamlandı. Bir bölümü ise halen devam ediyor. Bu projeler için tahsis edilen toplam kaynak 60,5 milyon TL'dir. Bu projedeki amaç istihdamı arttırmaktır." dedi. (Sedat Kuşulay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir