• DOLAR 32.37
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.24
  • ...
Musluktan Su Yerine Petrol Akıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İlçeye 40 kilometre uzaklıktaki 80 haneli köyde yaklaşık bir haftadır musluklardan akan suyun renginden şüphelenen vatandaşlar durumu ilçe Kaymakamlığına bildirdi.

Bunun üzerine ilçe Sağlık Grup Başkanlığınca görevlendirilen ekiplerin musluklardan aldığı numunelerin incelenmesi sonucu musluklardan suyla karışık petrol aktığı tespit edildi.

Kaymakamlıkça vatandaşlara musluk suyunu kullanmamaları yönünde uyarıda bulunuldu.

Ergani ilçe Sağlık Grup Başkanı Hıdır Çağal, yaptığı açıklamada, vatandaşların içme suyunun koyu renkte ve kokulu olmasından duydukları şüpheyle kendilerine başvurmasının ardından köydeki musluk sularından aldıkları örnekleri incelediklerini, bunun sonucunda suda petrol tespit ettiklerini söyledi.

Çağal, suda petrol kokusunun geldiğini, elle temas edildiğinde ise elde petrolden kaynaklı bir kaygan yapının hissedildiğini anlatarak, köyde bu durumdan kaynaklı bir hastalığın oluşmaması için her türlü önlemi aldıklarını belirtti.

Hendek köyünde yaşayanlar, temiz su sıkıntısı yaşadıklarını, içme sularına petrolün temasının kesilmesini istediklerini dile getirdi.

Köylülerden Zülfükar Selçuk, suyun bir anda bulanık hale dönüştüğünü ve kokmaya başladığını, hayvanların suyu içmemesi üzerine şüphelenerek durumu yetkililere bildirdiklerini söyledi.

Yapılan incelemede içme suyunda petrol bulunduğunun kendilerine bildirilmesi üzerine şaşkınlık yaşadıklarını anlatan Selçuk, ``Köyde su ihtiyacımızı köyün eski çeşmesinde karşılıyoruz ancak bu çeşme tüm köyün su ihtiyacına yetecek kapasitede değil. Köyümüz etrafında zengin petrol yatakları olduğunu biliyorduk ancak bu petrol içme suyuna nasıl karıştı anlamış değiliz. Bu sıkıntımızın bir an önce giderilmesini istiyoruz`` dedi.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Batman Bölge Müdürlüğü ekiplerince köyde inceleme yapılarak, petrolün içme suyuna nasıl karıştığının tespit edilmesine çalışılacağı öğrenildi.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir