• DOLAR 32.604
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2499.047
  • ...
Hırsızlık olayında 'derin bağlantı' şüphesi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP- Geçen hafta sonu Gaziantep Atakent Mahallesinde bulunan bir apartmanın iki ayrı dairesinde meydana gelen hırsızlık olayının ardından şikâyetçi olan mağdurlar, polislerden çevredeki işyerlerinin kamera kayıtlarını almasını istedi. Kamera kayıtlarının alınacağını belirten polislerin garip bir şekilde görüntüleri almadıkları hatta hırsızlık vakasından bir gün sonra olayı görüntüleyen kameraların kayıtlarının silindiği ortaya çıktı. Ayrıca polisin söz konusu hırsızlık olayını ağırdan alarak örtbas etmek istediği yönündeki iddialar da işin içine eklenince, 'hırsızlık olayında derin bağlantı' şüphesi olduğu yorumları yapıldı.

 

"Biz profesyoneliz, bu yeterli!"

Hırsızlık olayının ardından yaşadıklarını anlatan Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep şubesine üye Abdulbaki Kanık, "Sabah erken saatlerde evimize hırsız girdiğini fark edince polise bildirdik. Asayiş ve hırsızlık büro ekipleri 3 saat sonra geldi. Olay Yeri İnceleme ekipleri ise 5 saat sonra geldi. Evde sadece bir yerden parmak izi aldılar. Daha fazla parmak izi almaları konusunda uyardıysam da, 'Biz profesyoneliz. Bu yeterli' dediler. Çalınan cep telefonlarımızın arandığında hala açık olduğunu belirterek, numaramızla yer tespiti yapmasını istediğimizde ise polisler 'onlar Arka Sokaklar dizisinde olur. Öyle kolay tespit edemiyoruz.' dedi. Hırsızların eve girdiği tarafta bulunan işyerlerinin güvenlik kamera kayıtlarının alınmasını talep ettim, 'tamam alacağız' dediler ve gittiler." diye konuştu.

 

"6 iş yerinin olay anına dair kamera kayıtları silinmiş!"

Diğer gün karakola gidip olay hakkında bilgi almak istediğinde çevredeki işyerlerinin güvenlik kamera kayıtlarının alınmadığını öğrendiğini belirten Kanık, "Bunun üzerine bir daha kamera kayıtlarını talep etmem üzerine, çevrede bulunan 6 işyerinden sadece birinden muğlâk bir görüntüyü aldılar. Apartmana çıkışı net gösteren kameranın o geceki kayıtlarının ise silindiğini iddia ettiler. Bunun üzeriye savcılığa ek bilgi vermek istediğim de ise, 'Dosya daha yeni olduğu için savcılığa intikal etmemiş, bir aylık olmayan dosyaları savcıya vermiyoruz' dediler." ifadelerini kullandı.

 

Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şubesine üye olduğunu belirten Kanık, kısa süre önce yasal derneğin köy komisyonu faaliyeti yürüttüğü sırada da araç içerisinde unuttuğu cep telefonunun sim kartı ile hafıza kartının telefon içerisinden çıkartılarak götürüldüğünü belirterek, evine giren kişilerin hırsızlığın dışında başka şeyler yaptıklarından şüphelendiklerini söyledi. (Şefik Mert-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir