• DOLAR 32.361
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2325.089
  • ...
Van Belediyesi ayrımcılık mı yapıyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Şabaniye Mahallesi Eski Edremit yolu Yunus Emre 3. Sokak'ta ikamet eden vatandaşlar yıllardır yapılmayan yolları nedeniyle Van Belediyesine sitem ettiler.

 

Kışın oluşan çamur nedeniyle yolların yürünemez hale geldiğini ifade eden sokak sakinleri, yazın da tozdan dolayı pencere ve kapılarını kapalı tutmak mecburiyetinde kaldıklarını ifade ettiler. Yaklaşık 2 aydan beri sularının daima kesildiğini de kaydeden sokak sakinleri, çeşme sularının çamurlu aktığını belirterek hastalıklarla karşı karşıya kaldıklarını anlattılar.

 

TEDAŞ'a da tepki gösteren halk, sokak lambalarının yanmadığını, bu yüzden tedirgin olduklarını dile getirdi.

 

Vatandaşlar ayrıca, PKK yandaşlarının duvarlara yazdığı yazılara da tepki göstererek bu yazıların hemen silinmesini istedi.

 

"Sular çamurlu akıyor"

En büyük sıkıntılarının yolların yapılmaması olduğunu aktaran sokak sakinlerinden Hasan Gülmez, "Yol yükseltildiği için evlerimiz alçakta kalmış. Kanalizasyon ve su giderleri yok. Var ama çakıl döke döke hepsi altta kalmış. Bu yolun tekrar ev seviyesine getirilmesini istiyoruz. Sokak lambalarında sorunumuz var. Yanmıyor. Bir ara muhtara söylendi. Yine de bu sorun devam ediyor. Su sorunumuz da var. Sularımız tazyikli akmıyor. Dinamolarla çekiyoruz suyumuzu. Sularımız çamurlu akıyor. Suyumuz kesilip geldiğinde çamurlu geliyor. Çocuklar hastalanıyor. O yüzden onları devamlı hastanelere götürüyoruz." dedi.

 

"Ayrımcılık mı yapılıyor"

Sıkıntılarını iletmek için belediyeye gittiklerinde yetkililerin kendileriyle ilgilenmediğini söyleyen Gülmez, belediyenin ayrımcılık yaptığını ifade etti. Gülmez, "Diğer mahallelere bakıyoruz ya kelebek ya da asfalt taşı ile döşenmiş. Nedense bizim burası ile hiç kimse ilgilenmiyor. Niçin böyle yapılıyor? Arada bir fark var mı? Biz de Van'ın vatandaşıyız. Diğer mahallelere gösterilen ilgiyi biz de istiyoruz. Ayrımcılık mı yapılıyor." şeklinde konuştu.

 

Kışın çamur yazın toz

Yıllardır yollarının yapılmadığını söyleyen Nazım Değer ve Mehmet Salih Bürcek ise, "Yol çalışmaları hiç yok. Kışın burada çamurdan geçilmiyor. Yazın da toz var. Pencerelerimiz sürekli kapalı. Aydınlatma yok. TEDAŞ yetkililerinden burayı aydınlatmasını istiyoruz. Belediye hepimizin belediyesi! Bizim mahalle ile de ilgilenmesi gerekiyor. Başka yerlere baktığımızda yollar gayet düzgün. Bir hizmet yapılmıyor buraya." ifadelerini kullandı.

 

Zercan Suvar ile Perişan Gülmez Nine de belediyeye tepki göstererek şöyle konuştu:

 

"Suyumuz berbat geliyor. 2 aydır su alıyoruz. 40 yıldır burası ne düzeltiliyor ne de asfalt yapılıyor. Yıllardır böyledir. Elektrik gidip geliyor. Sokak lambaları yok. Karanlıktır. Biz de bu ülkenin vatandaşıyız. Niye kimse bizim halimizi sormuyor? Sularımız kesilip veriliyor. Su çamurlu geliyor, içemiyoruz. 300-400 lira su faturası verdik. Van'ın birçok mahallesi yapılıyor gelip burayı da yapsınlar."
Özcan Gülmez ise kimliği belirsiz kişiler tarafından duvarlara yazılan yazılara tepki göstererek bu yazıların bir an önce silinmesini istedi. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir