• DOLAR 32.6
  • EURO 34.85
  • ALTIN 2499.133
  • ...
Muş Sanayi esnafı yetkililerden ilgi bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ- Muş'tan Van'a, Bitlis'e, Bingöl'e, Hatay'a hatta batıya kadar iş yaptıklarını söyleyen Muş Sanayi Sitesi esnafı, kendilerini kanıtlamalarına rağmen kentteki iş adamları ve resmi kurumların kendilerine karşı duyarsız olduğunu ifade ederek, ilgililerden kendilerini destek vermelerini istediler.

 

"Öncelikle kendi memleketimizi kalkındıralım, geliştirelim istiyoruz"

Muş halkının esnaf ve sanatkârlarına sahip çıkmasını isteyen Fethullah Toktaş, "Muş'tan Van'a, Bitlis'e, Bingöl'e, Hatay'a hatta batıya kadar iş yapıyoruz. Muş'un resmi kurumları olsun, müteahhitler olsun, yapsat ile uğraşanlar olsun, bunlar genelde işlerini dışarıya veriyorlar. Biz her türlü iş yaparak kendimizi kanıtlamışken, kurumlarımız ve iş sahipleri hep dışarıya bakıyor. Biz istiyoruz ki yatırımlarımızı memleketimize yaparak, öncelikle kendi memleketimizi kalkındıralım. Eğer esnaf olarak potansiyelimiz yeterli gelmiyorsa, sonra dışarıya bakalım" ifadelerini kullandı.

 

"Halkımızdan ve yetkililerden destek bekliyoruz"
Van depreminden sonra TOKİ'nin deprem bölgesinde yaptığı evlerden 5 bin daireye kadar iş yaptıklarını belirten Toktaş, "Van'da TOKİ'nin yaptığı evlerden 5 bin daireye ahşap iş yaptık. Alnımızın akıyla da işimizi teslim ettik. Dolap ve kapılarımızın hepsini 3 ay gibi kısa bir sürede yaptık. Biz istiyoruz ki öncelikle ilimize faydamız dokunsun. Herkes kendi kapısının önünü temizlerse her yer tertemiz olur. Biz halkımızdan ve yetkililerden bize destek olmalarını istiyoruz." dedi.

 

"Gözünü kapatan yalnız kendisine gündüzü gece yapar"

Sanayinin dünyanın bel kemiği mesabesinde olduğunu ifade eden Toktaş, "Ne yazık ki bizim sanayimiz hep arka planda kalıyor. Kimseden bir destek göremiyoruz ve kendi memleketimizde iş alamıyoruz. Resmi kurumlar bazen dışarıdan yaptıkları işin altından kalkamadıklarında, işi bizim tamamladığımız oluyor. Buna rağmen bize bir teşekkür bile edilmiyor. Şunu belirteyim ki, gözünü kapatan yalnız kendisine gündüzü gece yapar. Biz istiyoruz ki memleketimizin gelişmesinde, ülkemizin gelişmesinde el ele olalım ve birbirimize sırtımızı dönmeyelim." şeklinde konuştu. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir