• DOLAR 32.603
  • EURO 34.841
  • ALTIN 2494.651
  • ...
Belediye yol çalışmasına başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, asfalt ve parke yol yapım çalışmalarına başladıklarını belirterek, 2013 yılında 20 kilometre asfalt ve parke çalışması yapılacağını söyledi.

 

Muş Belediyesi yol onarım ve yapım çalışmalarına hız verdi. Belediye Fen İşleri Ekipleri özellikle ana caddeye çıkan ara yollar başta olmak üzere onarım ihtiyacı olan yolların yapımına başladı. Belediye Başkanı Necmettin Dede, yol çalışmaları ile ilgili yaptığı açıklamada, yaklaşık 850 bin lira asfalt, 500 bin lira da parke yol yapım çalışmasına ödenek ayrıldığını kaydetti.

 

Başkan Dede, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadir Topbaş tarafından on gün süre ile kullanılmak üzere bir asfalt kesme aracı aldıklarını vurguladı. Dede, "Asfalt ve parke çalışmalarına hız kesmeden başladık. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden on günlüğüne bir asfalt kesme aracı ödünç aldık. Bu makine asfaltın bozuk olan yerlerini jilet gibi keserek topladığı asfaltı öğütüyor. Öğütülen bu artık asfaltı biz tekrar asfalt yapılan yollarda asfalt altı malzemesi olarak kullanıyoruz. Bu makine oldukça yaralı olacak." dedi.

 

2013 yılında yaklaşık 20 kilometre asfalt ve parke çalışması yapacaklarını belirten Başkan Dede, "850 bin lira asfalt, 500 bin lira da parke için harcama yapacağız. Asfalt kesme aracı Zafer Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi ve İstasyon caddesinde asfalt kesim çalışmalarını sürdürüyor Çalışmalarımız aralıksız olarak sürüyor. Ana caddeye çıkan ara yollar başta olmak üzere şehir içinde onarıma ihtiyaç duyulan yollarda çalışmalarımız devam edecek. Bazı yollar tamamen parke ile kaplanacakken bazı yollarda asfalt kesme aracı ile söküp yeniden asfalt kaplaması yapılacak." ifadelerini kullandı. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir