• DOLAR 32.577
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2438.444
  • ...
Sağlar: Davutoğlu savaş çığırtkanlığı yapıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- CHP'den Mersin Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olan eski Kültür ve Turizm Bakanı Fikri Sağlar, Tarsus'ta gazetecilerle kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Sağlar basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Dışişler Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Suriye'ye müdahale konusunda adeta savaş çığırtkanlığı yaptığını iddia etti.

 

"Dışişleri Bakanının görevi savaş değil, barıştır"

"Dışişleri Bakanının görevi savaş değil, barıştır" diyen Sağlar, Dışişleri Bakanlarının genel evrensel kurallar içerisinde diplomatlar olduğunu, görevlerinin insanlığın yüzyıllardır yaşadığı savaşları, kavgaları, insan ölümlerini ve ülke yok edilmelerini, ülkelerin virane hale gelmesini masa başında engellemek olduğunu söyledi.

 

"Davutoğlu savaş çıkarmak için uğraşıyor"

Ahmet Davutoğlu'nun savaş çıkarmak için uğraştığını öne süren CHP'li Fikri Sağlar şunları söyledi: "Yani, barıştan yana çözümleri, diyalogla ortaya koyma adına Dışişleri Bakanları görev yaparlar. Dünyanın her ülkesinde böyledir. Bugüne kadar tarihsel süreç içerisinde de Dışişleri Bakanlarını hep böyle görmüştük. Böyle bir görev yapmışlardır. Galiba, bizim tarihimizde ilk ama dünya tarihinde ilklerden bir tanesi bir Dışişleri Bakanı savaş çıkarmak için uğraşmaktadır. Bizim bugün Dışişleri Bakanımız konumunda bulunan kişi, ülke ülke dolaşarak, Suriye ile savaşılması gerektiğini anlatmaya çalışmaktadır. Savaşın nedenli önemli olduğunu söyleyegelerek savaş isteyen bir konuma sokmuştur." dedi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir