• DOLAR 32.64
  • EURO 35.235
  • ALTIN 2502.775
  • ...
Müslümanlar Mescid-i Aksa`da Nöbet Tutmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kudüs Murabıtları (Gönüllüler) Heyeti Başkanı Yusuf Muhaymer, Mescid-i Aksa`nın israil`in saldırılarından korunması için bütün Müslümanları çaba sarf etmeye çağırdı.

Muhayyer, Mescid-i Aksa`da son günlerde artan gerilimle ilgili yaptığı açıklamada, israil`in Müslümanları tahrik etmek için "radikal yahudileri", polisler eşliğinde Aksa`ya getirdiğini ifade ederek, "Dini bayramlarını gerekçe göstererek, Filistinlilerin Aksa`ya girişine engel oluyor. Arbede yaşanması halinde de Aksa`da ibadet eden cemaate, gözyaşartıcı gaz ve coplarla müdahale ediyor" diye konuştu.

Mescid-i Aksa`nın "en önemli zırhı"nın ibadet eden cemaati olduğunu dile getiren Muhaymer, "Önceki gün yaşanan olaylarda da israil askerlerinin koruması altında Aksa`ya girmeye çalışan radikal yahudilerin planını, ibadet eden insanların sayısının fazla olması boşa çıkardı" ifadelerini kullandı.

"Mescid-i Aksa`nın korunması ve israil`in provokatif eylemlerini engellemek için Müslümanların tüm kapılarda nöbet tutması gerekiyor" diyen Muhaymer, başta Filistinliler olmak üzere Arapları ve tüm Müslümanları Aksa`yı korumak için çaba sarf etmeye çağırdı. Muhaymer, Mescid-i Aksa için faaliyet gösteren tüm kurumların da desteklenmesini istedi.

israil`in Kudüs`ü "yahudileştirme"ye çalıştığını ifade eden Muhaymer, "israil yönetiminin uyguladığı ağır vergiler, Filistinlilerin evlerine yönelik yıkım faaliyetleri, Kudüs`ün yahudileştirilmesi planının parçalarıdır" şeklinde konuştu.

israil askerleri, dün cuma namazının ardından Mescid-i Aksa`daki cemaate gözyaşartıcı gazla müdahale etmiş ve bazılarını gözaltına almıştı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir