• DOLAR 32.379
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2326.113
  • ...
ODTÜ rezaletinin altından örgüt çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sonbaharda ülkenin okullar ve spor müsabakaları üzerinden provokatif bir iklime çekilmeye çalışılacağı istihbaratının ilk belirtileri ortaya çıkmaya başladı. Karanlık odaklar ve dış güçlerin taşeron olarak kullandığı örgütler öğrencileri çatıştırmak için provokasyonlarını devreye soktu.

Önceki gün ODTÜ`de yaşanan ve büyük tepki çeken provokasyonun arkasından terör örgütü DHKP-C çıktı. Örgüt kendi internet sitesinde ODTÜ`de yaşanan olayı üstlendi.

Yapılan açıklamada kendisine bağlı "Dev-Gençliler" grubunun ODTÜ`de "Seher Şahin Dayanışma Masası" adıyla masa açtığını belirten DHKP-C, ODTÜ`nin kendilerinin yaşam alanı ve eğitim gördüğü bir üniversite olduğunu iddia etti.


Polis 7 kişiyi belirledi, öğrenciler şikayetçi

ODTÜ`de yaşanan olayın ardından polis kamera görüntülerinden tacizde bulunduğu iddia edilen öğrencilerin kimliklerini tespit etti. Bu kişilerin İ. A., Ö. B., ve M. K. olduğu öne sürüldü. İsimleri belirlenen 2`si kız 3 kişiye yardım ettiği belirtilen 4 kişinin de kimliği saptandı. Başörtülü kızların şikayetçi oldukları öğrenildi.


ODTÜ soruşturma başlattı

Bu arada ODTÜ Rektörü Prof. Ahmet Acar da olayla ilgili soruşturma başlattıklarını açıkladı.


Türkiye Gazetesi - Sabah

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir