• DOLAR 32.577
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2435.146
  • ...
`Gençliği yozlaştıran karma eğitimdir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, yeni bir Eğitim-Öğretim dönemine girerken, gençliği yozlaştıran karma eğitimin artık kaldırılması gerektiğini söyledi.

Karma eğitim sisteminin yararlı değil, zararlı ve tehlikeli olduğunu ifade eden Memiş, karma eğitimin ABD başta olmak üzere birçok Avrupa ülkelerinde tartışıldığına dikkat çekti.

Memiş, "Amerika bile karma eğitimin zararlarını görmüş olmalı ki, yalnız kız öğrencilere yönelik 300-400 okul açmış. Türkiye, Cumhuriyet Dönemi`nde sembolik olarak kız liseleri açtı ve açılan bu okullardan bazıları zamanla kapatıldı. Günümüzde yeniden açılmaya başlayan bu liseler ihtiyacı karşılayamayacak kadar azdır. Halk karma eğitimin zararını gördüğü için bu tür liselere akın ediyor. Yetkililerin karma eğitimden vazgeçmesinin zamanı geldi" diye konuştu.

"Karma eğitimin amacı gençliği yozlaştırmaya yöneliktir" diyen Memiş, karma eğitimin bu ülkeye ciddi anlamda zarar verdiğini vurguladı. Memiş konuşmasının devamında, "Yetkililerin bu konuda ciddi adım atmasını bekliyoruz. Karma eğitim, ilköğretimden başlayarak eğitimin tüm evrelerinde kaldırılmalıdır. Aksi halde çocuklar bu eğitimden olumsuz şekilde etkilenir" ifadelerini kullandı.

Memiş son olarak, "28 Şubat döneminde inancı dolayısıyla mağdur edilen başörtülülerin hakları geri verilmelidir. Aksi takdirde 28 Şubat`lar hiç bitmeyecektir" dedi. (M. Sait Adiyaman/Sedat Kuşulay - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir