• DOLAR 32.555
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2422.393
  • ...
Sevgi-Der`in Risale Talebeleri Nurs Köyünü Ziyaret Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Sevgi-Der risale-i nur sohbeti müdavimleri üstat Bediüzzaman hatıralarını ve yaşadığı yerin manevi atmosferini teneffüs etmek için üstat Bediüzzaman`ın doğduğu Nurs köyünü ziyaret etti. Ziyarette Üstad Bediüzzaman`ın yakın akrabalarıyla tanışılıp köydeki üstadın evi ziyaret edildi. Üstad Bediüzzaman`ın ilk eğitimini aldığı tarihi köy camiinde gençlerle uhuvvet risalesi işlendi.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Sevgi-Der Başkanı M. Ali Ortaç, "Yıllardır kitaplarını okuduğumuz derneğimizde derslerini işlediğimiz yüce şahsiyet Üstad Bediüzzaman`ın doğduğu ve ilk eğitimini aldığı köyü ve yakın akrabalarından bazılarıyla tanışmamız bizleri çok mutlu etti. En çok dikkatimi çeken durumlardan bir tanesi de üstadın yakın akrabalarının bize ayrı bir ilgi göstermeleri oldu. Rabbimize hamd olsun diyoruz. Ve şunu anlıyoruz ki kim Allah`a yönelirse ve Allah`ın dini için ihlâsla mücadele ederse Allah onu hem dünyada, hem de ahirette aziz kılıyor." dedi.

Risale-i Nur medresesindeki yetkili kardeşlere tesettür seferberliği hakkında bilgilendirme yaptıklarını söyleyen Dernek Başkanı M. Ali Ortaç, kendilerinden de bu süreçte tesettür risalesini daha sık işlemelerini istedi. Karşılıklı ikramlardan sonra Nurs köyünden ayrılan Sevgi-Der müdavimleri Batman dönüşünde Veysel Karani hazretlerinin de türbelerine ziyaret gerçekleştirdi.

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/24567.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/24568.jpg

Bu haberler de ilginizi çekebilir