• DOLAR 32.547
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2441.096
  • ...
Rektör Pakdemirli EPFL'de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ZÜRİH - CERN'de incelemelerde bulunmak üzere İsviçre'ye giden Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Lozan'da bulunan ve dünya sıralamasında ilk 20 üniversite içinde yer alan EPFL'ı (École Polytechnique Fédérale de Lausanne) ziyaret etti.

 

Ziyarette CERN LHCb Deney Ekibinde yer alan CBÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erhan Pesen'de hazır bulundu.

 

Üniversitenin uluslararası ilişkilerinden sorumlu Dr. Karen Undritz tarafından karşılanan Prof. Dr. Pakdemirli'ye, üniversite ve bilimsel çalışmaları hakkında sunum yapıldı ve iki üniversite arasında geliştirilebilecek bilimsel aktiviteler konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

 

Mimarisi ile dikkat çeken ve yukarıdan bakıldığında İsviçre peyniri şeklinde olan kütüphane binasında da incelemelerde bulunan Prof. Dr. Pakdemirli, "EPFL (École Polytechnique Fédérale de Lausanne) ile işbirliği yapmak, üniversitemiz için büyük bir prestij kaynağı olacaktır. Amacımız, böyle önemli üniversitelerle ortak çalışmalar yaparak, üniversitemizin uluslararası kimliğini daha da güçlendirmektir." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir