• DOLAR 32.515
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2433.38
  • ...
"Türkiye halen bir hukuk devleti olamamıştır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Gündemde yer alan bazı konulara ilişkin olarak Mazlum-Der Diyarbakır Şubesi Başkanı Abdurrahim Ay tarafından yazılı bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamada Türkiye'nin halen bir hukuk devleti olamadığı ifade edildi.

Açıklamasında yıllardır ülkede kamu görevlilerinin işledikleri suçlar nedeniyle fiili yargı bağışıklığından faydalandığını belirten Ay, kamu görevlilerinin nüfuzlarını kullanarak işledikleri suçlar nedeniyle etkin ve adil bir soruşturmaya tabi tutulmadıklarını belirtti. Yaşanan duruma Bingöl'de meydana gelen tecavüz olayı ile Muş Altınova'da içinde 9 kişinin bulunduğu evin yakılması olayını örnek gösterdi.

Ay, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bu durumun en somut örneklerinden biri, içinde bulunduğumuz haftada, geçtiğimiz aylarda 15 yaşındaki bir kıza 2 yıl boyunca tecavüz ettiği ortaya çıkan, 8 uzman çavuşun yargılandığı davada tek tutuklu sanığın da serbest bırakılması olmuştur. İsnat edilen suçun ağırlığı, olayın vahameti, toplumda uyandırdığı infial göz önüne alınmadan verilen daha önceki tahliye kararlarına ek olarak tek tutuklu sanığın da serbest bırakılması vicdanlardaki yaraları kanatmıştır.

Bir diğer örnek de Muş Altınova'da 1993 yılında aynı aileden 9 kişiyi içinde bulundukları evle beraber yakan bölgede görevli değişik rütbeli askerler ve bir polisten her birinin 9 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılandıkları davada hiç kimsenin tutuklu olarak yargılanmaması, bu kan donduran suçun faillerinin halen elini kolunu sallayarak aramızda gezmesine iznin yargı tarafından verilmesi olayıdır."

Açıklamasında gördüğü adli bir olayı görüntülemek isterken darp edilerek gözaltına alınan Islah Haber Sitesi Editörü Emin Altun'un yaşadıklarına da değinen Mazlum-Der Diyarbakır Şubesi Başkanı Ay, "On yıllardır bölgede resmi kamu görevlileri yani devlet eliyle işlenen zulümler ile bu zulümler için yine devletin tüm erklerinin takındığı tavır akıllara durgunluk verecek gariplik ve acılıktadır." dedi. (Emrullah Araz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir