• DOLAR 32.387
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2326.519
  • ...
Tuşba Fuar ve Kongre Merkezinin yapımı devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van-Erciş karayolu üzerinde şehir merkezine 13 kilometre uzaklıkta Organize Sanayi Bölgesi (OSB) içerisinde inşası devam eden Fuar ve Kongre Merkezinin yapımını inceleyen AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, fuar merkezinin organizasyonlar ile Van'a ayrı bir imaj kazandıracağını belirtti.

Van'ın İran, Irak, Azerbaycan, Ermenistan gibi ülkelere yakın ve ulaşılabilir mesafede olmasının Van'ın gelecekte tam bir ticaret şehri olmasını mümkün kıldığını belirten Kayatürk, bu kongre merkezi aracılığı ile Van'ın uluslararası çapta platformlara da ev sahipliği yapabilecek bir yapıya kavuşacağını söyledi.

Çalışmaların en kısa sürede bitmesi için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Kayatürk, "Bu fuarın bitmesiyle birlikte biz kongre merkezinde de ciddi istişarelerin yapıldığı bir salona da kavuşacağız. Bu kongre merkezi belki bizim dünyaya açılan bir kapımız olacak. Bu anlamda en az diğer yatırımlar kadar elzem ve önemli bir merkeze kavuşmak üzereyiz." dedi. (Mehmet Aldemir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir