• DOLAR 32.553
  • EURO 35.494
  • ALTIN 2330.477
  • ...
İHH`dan Suriyeli Kürtler yararına kermes
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Suriye`de yaşanan kaostan kaçan on binlerce Suriyeli Kürt, Federal Kürdistan Bölgesi`ne sığınmıştı.
 
Kawrgosk Kampı`nda kalan göçmenler kısıtlı imkanlarla hayata tutunmaya çalışırken Türkiye`deki çeşitli hayır kurumları da Suriyeli Kürtlere yardımlarını esirgemiyor.
 
İHH İnsani Yardım Vakfı Van Şubesi de Kuzey Irak`a göç eden Suriyeli Kürtler yararına Cumhuriyet Caddesinde bir kermes düzenledi.
 
Konuyla ilgili bilgi veren kermes koordinatörü Fatma Erdemci, kermesin İHH öncülüğünde birçok İslami STK`nın desteğiyle yapıldığını söyledi.
Suriye`deki insanların yaşadığı sıkıntılara dikkat çeken Erdemci, "Suriye`li insanların yaşadığı sıkıntılara binaen başlattığımız kampanya ve bu kampanyanın devamında 15 TIR malzeme göndermiştik. Bu da yine kampanya çerçevesinde daha özel bir kermes oldu. Suriye`den Kuzey Irak`a göç etmek zorunda kalan Kürt kardeşlerimize özel bir katkımız olsun dedik. Yaklaşık 100 bine yakın Kürt mülteci var orada. Onlara destek olmak amacı ile İHH`nın, Türkiye geneli bu yönde başlattığı bir kampanya. Biz de kampanyanın bir parçası olarak Van`da bir etkinlik başlattık. Kardeşlerimiz destek verdiler. Çok kısa sürede planlanan ve çok kısa sürede yürürlüğe konulan bir kermes. Allah`ın izniyle bu amacına ulaşır ve kardeşliğe katkı olur. Art niyetlerin ortadan kalkmasına vesile olur. Ümmetin birliğine ve bütünlüğüne vesile olur." dedi.
(Fırat Arslan / Mehmet Aldemir-İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir