• DOLAR 32.328
  • EURO 35.169
  • ALTIN 2301.724
  • ...
SON DAKİKA
Bir gün değil, her gün Kur`an`a sahip çıkmalıyız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - 11 Eylül saldırıları bahane edilerek Kur`an`a, İslam`a ve Müslümanlara yönelik karalamalar ve saldırılar nedeniyle ilan edilen "11 Eylül Kur`an`a Sahip Çıkma Günü" ile ilgili ajansımıza açıklamalarda bulunan Kur`an Nesli Platformu Başkanı Mehmet Ali Altun, "İslam ümmeti, içinde bulunduğu bu karanlık dönemeçten ancak Kur`an`ın yol göstermesiyle, Kur`an`ın nuruyla ve Kur`an`ın öğretileriyle kurtulabilir" dedi.

SADECE BİR GÜN DEĞİL BÜTÜN YIL KUR`AN`A SAHİP ÇIKIYORUZ
Kur`an Nesli Platformu olarak 11 Eylül`ü "Kur`an`a Sahip Çıkma Günü" ilan ettikten sonra çalışmalarını bir yılın tamamına yayarak hizmetlerine devam ettiklerini belirten Altun, "Bir yılın tamamına yaydığımız bazı programlar yaptık. Şu anda devam etmekte olan ve her ay iki cüzden yaptığımız bir sınav var. Sınavlarımız düzenli bir şekilde her ay yapılıyor. Şu anda 25. ve 26. cüzleri işliyoruz. Kur`an Nesli Platformu`na destek veren derneklerde Kur`an-ı Kerim`i ezberlemek için dersler yapılıyor. Bu kapsamda şimdiye kadar Kur`an-ı Kerim`e sahip çıkma adına 12 bacımız hafızlıklarını tamamladı. Yaklaşık 15 bacımız da hafızlıklarını bitirmek üzereler. Programların sağlıklı bir şekilde devam etmesi ve devamlılık kazanabilmesi içinde platformumuza destek veren derneklerle sürekli iletişim halindeyiz. Kur`an-ı Kerim`i anlama noktasında sohbetler ve bazı yarışmalar düzenliyoruz" diye konuştu.

KUR`AN-I KERİM`İN ETRAFINDA KENETLENELİM
"İslam ümmeti çok sıkıntılı günlerden geçiyor. Oluk oluk Müslümanların kanı akıyor" diyen Altun, "Şu anda İslam dünyasında Kur`an ehli olan Müslümanların kanları oluk oluk akıyor. Böyle bir dönemde biz Kur`an-ı Kerim`e daha çok sahip çıkılmasını ve Müslümanların Kur`an-ı Kerim`in etrafında bir araya gelip kenetlenmesini istiyoruz" şeklinde konuştu. Müslümanların Kur`an-ı Kerim`in tarif etmiş olduğu vahdeti yakalamak için bir araya gelmesi gerektiğinin altını çizen Altun, "Bizim hedefimiz de bu yıl Kur`an-ı Kerim`in tarif etmiş olduğu vahdeti yakalamak olacak inşallah. Müslümanları birbirleri ile kaynaştıracak, yakınlaştıracak aralarında ülfet ve muhabbet peyda edecek ayetler üzerinde duracağız. İslam ümmetinin neslini Kur`an-ı Kerim`in terbiyesinden geçirerek Kur`an-a sahip çıkma yolunda bir adım daha atmak istiyoruz. Bunun için programlarımız olacak" dedi.

KUR`AN`A SARILARAK KURTULABİLİRİZ
İslam ümmetinin bu karanlık dönemde ancak Kur`an`a sarılarak kurtulabileceğini belirten Altun, "Biz şuna inanıyoruz. İslam ümmeti, içinde bulunduğu bu karanlık dönemeçten Kur`an`ın yol göstermesiyle, Kur`an`ın nuruyla ve Kur`an`ın öğretileriyle kurtulabilir. Aksi takdirde Müslümanlar esaretten ve düşmanlarının oyunlarından kurtulamayacaklar. Bize destek veren bütün derneklerde 11 Eylül`den sonra özellikle "Müslümanların birbirlerine muhabbeti" konusunu işleyeceğiz. Kur`an`ın Müslümanlar arasında kaynaşmayı emreden ve bu konuda direktif veren ayetlerini işleyerek Müslümanların vahdet için bir araya gelmesini gündemimize alacağız. Kur`an-ı Kerim`e sahip çıkma yolunda ne gerekiyorsa platform olarak bu yönde çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

`11 EYLÜL KUR`AN`A SAHİP ÇIKMA GÜNÜ`
2010 yılında 11 Eylül saldırıları bahane edilerek Amerika`da başlayan ve israil`de devam eden Kur`an-ı Kerim`i yakma girişimlerinden sonra Türkiye`de yüzbinlerce kişinin katıldığı protesto gösterileri yapılmıştı. Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır`da düzenlenen ve on binlerce kişinin katıldığı protesto eyleminde 11 Eylül Kur`an`a Sahip Çıkma Günü olarak ilan edilmişti.
(Şükrü Gündüz / İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir