• DOLAR 32.563
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2491.727
  • ...
Obama: BM`siz de müdahale ederiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ST. PETERSBURG - ABD Devlet Başkanı Barack Obama, Rusya`daki G-20 zirvesi sonrası düzenlediği basın toplantısında, Suriye`ye müdahale konusunda BM kararı olmadan da hareket edebileceklerini kaydederek, yapılacak müdahalenin kısa süreli fakat etkili bir şekilde olacağını ifade etti.
 
Kimyasal silahın Suriye`de kullanıldığı konusunda herkesin görüş birliğine vardığını vurgulayan Obama, BM`den bir karar çıkmamasının kendileri için önemli olmadığına işaret etti.
 
BM`siz de harekete geçebileceklerini söyleyen Obama, "BM Güvenlik Konseyi bu konuda felce uğramıştır. Kimyasal silaha karşı uluslararası mukabele gereklidir.. Bir ülke kimyasal silah kullanıyorsa bunun bedelini mutlaka ödemelidir." diye ifade etti.
 
"ABD halkının beni savaşları bitirmek için seçtiğini biiyorum." diyen Barack Obama, "Son bir kaç yıldır ABD halkını savaşlardan korumaya çalışıyorum." dedi.
 
Putin ile Suriye konusunda fikir ayrılığı yaşadıklarını gizlemeyen Obama, "Putin`e Suriye konusunda görüş birliğine varmak zorunda değiliz, dedim." şeklinde belirtti.
 
Suriye`nin çevresinde bulunan ülkelere de zarar verebileceği konusuna temas eden Obama, böyle bir durumda hemen müdahale edeceklerini anımsattı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir