• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
MEB'den 'eş durumu' açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 'eş durumu' ile ilgili önemli bir açıklama yapıldı. Bakanlığın açıklamasında, "Tamamının ataması istedikleri yere gerçekleştirildi" ifadeleri kullanıldı.

 

Millî Eğitim Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

Ataması yapılmayan 3 bin 527 öğretmenden 3 bin 207'sinin ataması gerçekleşti

"Ağustos döneminde iller arası isteğe ve özre bağlı olarak yer değiştirme başvurusunda bulunan toplam 64.460 öğretmenimizden 42.284' ünün talebi yerine getirilmiştir. Sağlık, eş ve öğrenim özrü nedeniyle başvuruda bulunan öğretmenlerimizden 3.527' sinin ise talepleri yerine getirilmemişti. Bu öğretmenlerimizin mağduriyet yaşamaması için il milli eğitim müdürlüklerinden ek kontenjan talep edilmiş, yeniden değerlendirme yapmaları istenmiştir. Yeni veriler ışığında bu durumdaki öğretmenlerimizden 3507' sinin ataması istedikleri illere ve öğretmen olarak gerçekleştirilmiştir. 20 öğretmenimizin ise yer değiştirme talebinde bulunduğu ilde branşlarına uygun kurum olmaması nedeniyle işlemleri gerçekleştirilememiş, ancak kendileri tek tek aranıp rızaları alınarak memuriyete geçiş ile ilgili görüşleri alınmıştır. Bu şekilde memurluğa geçecek öğretmenlerin branşlarında ihtiyaç doğması anında öğretmen olarak atamaları yapılacaktır.

 

İller arası özre bağlı olarak yeniden değerlendirme sürecinde atama yapılırken, en yüksek puandan başlayarak ilçelerin merkeze olan uzaklığı gözetilerek ve kurumların tercih edilme olasılıkları dikkate alınarak atamalar gerçekleştirilmiştir.

 

Bu kurumların tercih edilme olasılıkları 4 milyon örnekleme üzerinden il içi sıra tayin verisi kullanılarak matematiksel olarak hesaplanmıştır. Ayrıca, illere bu atama sonucunda aynı branştan öğretmenlere becayiş yapma hakkı da tanımıştır.

 

Söz konusu atama sürecinde özür başvurusunda bulunan öğretmenlerimizin tamamı özürlerinin bulunduğu illere yapılmıştır. Atamaya ilişkin sonuçlar saat 16:15' de Bakanlığımız web sayfası www.meb.gov.tr adresinden açıklanacaktır." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir