• DOLAR 32.6
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2412.237
  • ...
Bursa yeni eğitim öğretim yılına hazır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Orhaneli ilçesinde bir araya gelen eğitim yöneticileri, yeni eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala Bursa eğitimini masaya yatırdı. Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, İl Milli Eğitim Atilla Gülsar ve Orhaneli Kaymakamı M. Serdar Bakır ile 17 ilçe milli eğitim müdürünün katıldığı toplantıda yeni eğitim sistemi ve eğitim öğretim yılına hazırlık çalışmaları değerlendirildi.

 

Bursa'nın eğitim yöneticileri önümüzdeki günlerde başlayacak eğitim öğretim yılına hazırlık çalışmalarını masaya yatırdı. Çalıştayda, okulların fiziki hazırlıkları, öğrenci kayıtları ve sınıf mevcutları, okul dönüşümleri, kayıt komisyonlarının çalışması, okul öncesi eğitim, okul servislerinin denetimi, uygulamaya konulan projeler, norm fazlası öğretmenlerin durumları ve yeni eğitim yılı hazırlıkları gibi birçok konu görüşüldü.

 

Eğitimin ülke için birinci öncelik olduğunu ifade eden Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, eğitimde planlamanın önemli olduğunu, iyi bir planlama ile başarının çok kolay yakalanabileceğini söyledi.

 

2013-2014 Eğitim-Öğretim yılının tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını dileyen Atilla Gülsar, "İlkokula ve ortaokula giden öğrencilerimizin yetiştirilmesinde hedeflerimizden bir tanesi, çocuklarımızı kendi ilgi, istidat ve kabiliyetlerine göre yetiştirmek ve onlara bu yönde bilgi ve beceri kazandırmaktır. Diğer hedefimiz ise onları bir üst öğrenime ve hayata en iyi şekilde hazırlamaktır" dedi.

 

Eğitim sisteminde yenilikler olduğunu hatırlatan Atilla Gülsar, "Bu sistemde çocuklarımız hangi alanı istiyorlarsa kendilerini o alanda en iyi şekilde yetiştirebilecek. Yeni sistemin uygulanmasında herkese görevler düşüyor. Burada öğretmen, öğrenci ve veli iletişim içinde olmalı" dedi. Geçtiğimiz eğitim öğretim yılını da değerlendiren Gülsar, Bursa'nın başarılı bir yıl geçirdiğini, önümüzdeki yılda başarının artarak devam edeceğine inandığını söyledi.

 

Bursa yeni eğitim öğretim yılına hazır

Yeni yılla ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Bursa'nın yeni eğitim öğretim yılına hazır olduğunu söyledi. Yaz tatili boyunca okullarla ilgili tüm ihtiyaçları gidermeye çalıştıklarını belirten Gülsar, "Tabi biz geniş bir camiayız. Yüzde yüz problemsiz anlamında bir şey söylemek yanlış olur. Muhakkak eksiklik ve aksaklıklar olabilir. Ama biz bu noktalarda tüm tedbirlerimizi aldık" dedi.

 

Hiçbir öğrenci açıkta kalmayacak

Kayıt sürecinin devam ettiğini belirten Atilla Gülsar, öğrencilerin elektronik ortamda yerleştirildiğini söyledi. Hiçbir öğrencinin açıkta kalmayacağını ifade eden Atilla Gülsar; "Hiçbir okula kaydı yapılmayan öğrencilerle ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde komisyonlar kuruldu. Velilerimiz 09-11 Eylül tarihleri arasında İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine başvurdukları takdirde, çocuklarını en uygun okullara yerleştirecekler." dedi. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir