• DOLAR 32.583
  • EURO 34.715
  • ALTIN 2491.92
  • ...
`Müslümanlar siyasi bir teşekkülün altında toplanmalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA- Bursa`da 500 yıllık Mevlevi dergâhının üstadı olan, aynı zamanda Türkiye`de birçok Mevlevi dergâhının bağlı olduğu Mevlevi liderlerinden Üstad Mustafa Özbağ, İLKHA`ya yaptığı açıklamada, tüm Müslümanları siyasi bir teşekkülün altında toplanmaya çağırdı.
 
Hz. Mevlana tarafından kurulduğu bilinen bir tasavvuf tarikatı olan Mevlevilik, Bursa`da ve dünyada önemli bir yere sahip. Bu tarikatın günümüz liderlerinden olan Üstad Mustafa Özbağ, dertli, sıkıntılı ve harap olan Müslümanların kimi destekleyeceklerini ve kime dua edeceklerini bilemediklerini vurguladı.
 
"Suriye ve Mısır`daki zulüm için batıdan medet uman İslam dünyası!"
Suriye ve Mısır`daki zulüm nedeniyle batıdan medet uman bir İslam dünyası olduğunu söyleyen Özbağ, "Batı İslam dünyasını parçalamış ve kanını dökmüş… Halen de zulmedip kanını dökmekte… Biz ise halen batıdan medet beklemekteyiz." dedi.
 
"Müslümanlar cihadı unuttu"
Müslümanların cihadı unuttuğunu vurgulayan Özbağ, "Bizim dolaptaki elbiselerimiz bizi aldattı, altımızdaki arabalar bizi kandırdı, lüks evler, makamlarımız mevkilerimiz bizi kandırdı, başkanlıklarımız, valiliklerimiz, milletvekilliklerimiz bizi kandırdı. Biz İ`layi kelimetullah uğruna her şeyimizi feda edip Allah`a koşamadık. Bütün sıkıntımız bu." ifadelerini kullandı.
 
"Müslümanlar bir siyasi teşekkülün altında toplanmak zorunda"
Müslümanların bir vücut gibi bir şemsiye, bir bayrak ve bir siyasi teşekkülün altında toplanmak zorunda olduğunun altını çizen Özbağ, Müslümanların dünya üzerinde bir şura meclislerinin olması gerektiğini kaydetti.
 
Özbağ, Meclis ve şuralarının olmaması halinde Hadis-i Şerifte buyrulduğu üzere denizin üstündeki köpük misali dağılıp yok olacaklarını, zalimlerin, kâfirlerin elinde oyuncak olacaklarını sözlerine ekledi.
 
Osmanlının yıkılması ile birlikte İslam`ın ve Müslümanların yıkıldığını ileri süren Özbağ, "İnsanlar Osmanlı Devletinin parçalandığını zannettiler, oysa parçalanan İslam`dı." tespitinde bulundu. (Zeki Aras-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir