• DOLAR 32.551
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2429.641
  • ...
`İhvan dünyanın bulunduğu her yerde alternatiftir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ELAZIĞ - Mısır ile Dayanışma Platformu, Elazığ PTT Meydanı`nda Mısır direnişine destek vermek amacıyla bir program düzenledi. Halkın yoğun ilgi gösterdiği eyleme Doğruhaber gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve başyazarı Mehmet Göktaş Hoca konuşmacı olarak katıldı.

"Mısır İslam âleminin beynidir"
Mısır`ın yetiştirdiği âlimler ve yazdığı kitapları ile İslam topraklarının uyanışına vesile olan bir beyin görevi gördüğünü belirten Göktaş Hoca, "Türkiye her ne kadar stratejik bir ülke olarak gösterilse de Mısır İslam âleminin beynidir. Osmanlı`nın yıkılışı ile birlikte İslam âleminin âlimleri Mısır`da toplanmıştır. İslam âleminin hangi cephesine baksak hep Mısır`da yazılan kitapların okunduğunu görüyoruz. Bugün dünyanın neresinde bir cihad, bir kıpırdama varsa orada Seyyid Kutup, Fi Zilali`l Kur`an, Yoldaki İşaretler vardır. Mısır öylesine âlimler yetiştirmiştir ki Hasan Elbenna, Mustafa Meşhur, Muhammed Kutub, Zeynep Gazali ve hepsi Mısır`dan çıkmıştır" dedi.

İhvan tüm dünyada alternatiftir
Mısır`da Müslüman Kardeşlere yapılan darbenin arkasında yatan sebebin sadece bir hükümet değişikliği olmadığını, bunun İslam âleminin tümüne yapıldığını belirten Göktaş Hoca, "Mısır`da ihvan`ın başa gelmesi sadece bir hükümet değişikliği değildir, Ortadoğu`daki tüm Firavunların yıkılışıdır. Bundan dolayı körfezin firavunları milyar dolarları aktarıyor" diye konuştu.

Suudi Arabistan çökmekte olan ABD ekonomisini ayağa kaldırmıştır
Suudi Arabistan`ın milyarlarca dolara aldığı silahlar ile zalimleri ayakta tuttuğunu ve bu silahları kâfirlere değil Müslümanlara doğrultacağını söyleyen Göktaş Hoca, "Suudi Arabistan bir defada 60 milyar dolarlık silah alarak çökmekte olan Amerika ekonomisini ayağa kaldırmıştır. Dünyadaki hiçbir kafir ülke Suudi Arabistan`ın aldığı bu kadar silahtan korkmamıştır; çünkü onlar biliyorlar ki Suud bu silahlar ile ya Lübnan, Kuveyt, Gazze veya Filistin`i vuracaktır. Bu silahlar hiçbir kafire çevrilmeyecek, gariban mazlum Müslümanlara çevrilecektir" dedi.

Müslümanlar artık her yerdedir
Müslümanların artık camilere sığmadığını ve sessini duyurmak için stadyumlara, caddelere taştığını belirten Göktaş Hoca, "Allah bir daha peygamber göndermeyeceği için bu ümmete bir görev yüklemiştir. Kâfirler nasıl ki bira şişesini muhafaza etmek için meydanlara inmişse artık bizde meydanlara iniyoruz. İslam artık meydanlarda, stadyumlarda, caddelerdedir. Küfrün ne kadar sesi çıkıyorsa bizimde dünyanın her yerinde sessimiz çıkacaktır. Allah`ın izniyle bugün gökdelenlerin arasında kaybolmuş küçücük camilerdeki bir avuç yaşlılardan değil, stadyumlardan caddelerden, kampüslerden Allah`ın dinini haykıracaktır. Bugün şeytanları ve iblisleri cami minarelerinden haykırılan tekbirler değil meydanlarda haykırılan tekbirler tedirgin ediyor" diye konuştu.

Program Göktaş Hoca`nın kıldırdığı Teheccüd Namazı ve Grup Kervan`ın seslendirdiği ezgiler ile sona erdi. (Harun Kırmızıtoprak - İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir