• DOLAR 32.506
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2489.11
  • ...
SON DAKİKA
Muş çilekleri meyve verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ -Yaklaşık dört ay önce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce il merkezi ve bazı ilçelerde Tarımsal Yayım Projesi kapsamında dikilen çilek fideleri meyve vermeye başladı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün Tarımsal Yayım Projesi kapsamında ekilen çileklerin ilk meyvelerini İl Müdür vekili Osman Akar ve teknik personeller yerinde incelediler.

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan İl Müdür Vekili Akar, ``Tarımsal Yayım Projesi kapsamında,  merkez ilçede 10, Hasköy ilçesinde 1 olmak üzere toplam 11 kadın çiftçiye yaklaşık dört ay önce kurumca çilek fideleri verildiğini ve ekiminden, yetiştirilme tekniklerine kadar teknik personelce sürecin takip edildiğini belirtti. Akar; ``Bu gün hiçbir katkı maddesi olmadan, tamamen doğal ortam ve şartlarda yetiştirilen çileklerin ilk meyvelerini görmenin mutluluğunu yaşıyoruz.`` dedi.

Teknik personeli ile çilekleri yerinde görüp incelediklerini belirten Akar, çileklerin gayet güzel Muş`a özgü aroma ve tadıyla doğal ortamda yetiştirildiğini ifade etti. Akar "İlimizde çilek yetiştiriciliğine yeni başlanmış olunmasına rağmen üreticilerimizin başarılı olduklarının kanaatindeyiz. Önümüzdeki yıllarda (çilek üreticiliğinin) artarak devam edeceğine inanıyoruz." dedi.

Muş`ta alışılmış ürünlerin dışında alternatif ürünlerin de yetiştirilmeye başlanmasının kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Akar, bu tür projelerin hayata geçirilmesinde çiftçi ve üreticilere, kurum olarak, her türlü desteği vermeye devam edeceklerini söyledi. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir