• DOLAR 32.348
  • EURO 35.153
  • ALTIN 2308.536
  • ...
Mescid-i Aksa`da Polis Müdahalesi (yenilendi)
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KUDÜS - Kudüs`te Mescidi Aksa`da Cuma namazından sonra, Yahudilerin dini bayram nedeniyle dün ve önceki gün Müslümanların El Aksa`ya girişlerini işgal askerlerinin engellemesini protesto eden Filistinlilere, işgal güçleri ses bombası, plastik mermi ve gözyaşartıcı gazla müdahale etti.

Olaylarda 15 Filistinli işgal güçleri tarafından gözaltına alınırken, 5 Filistinli yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

İşgalci israil, geçen Çarşamba akşamından itibaren Yahudilerin dini yılbaşı "Rosh Hasnanah" tatilini gerekçe göstererek Mescidi Aksa`ya Arapların girişini yasaklamasını, bir grup Filistinli Cuma namazının ardından Mescid-i Aksa`da protesto etmeye başladı.

Gösteri sırasında yüzü maskeli bazı Filistinliler Megaribe kapısında bekleyen polislere taş attı. Atılan taşların ardından Megaribe ve Sillsile kapısından içeri girmeye başlayan yüzlerce polis, kalabalığın üzerine ses ve gaz bombası atmaya başladı. Bir anda savaş alanına dönen Aksa`nın avlusunda Filsitinliler Hz. Ömer, Kubbetü`s Sahra, Mervan ve Burak mescidlerine sığınarak mescitlerin kapılarını kapattılar. Ancak pencerelerden içeri gren gaz nedeniyle binlerce kişi öksürük krizine tutuldu. Yer yer bazı kişilerin titrediği ve kustuğu görüldü.

Bu sırada yaşanan kargaşada polisin sıktığı plastik mermilerden bazı gazeteciler ise bacaklarından ve kollarından yaralanırken, mescitlere giremeyen Filistinliler de işgal askerlerine taş atarak karşılık verdi.

Yaklaşık 2 saat süren olayların sonunda işgal polisi Mescid-i Aksa`yı tamamen kontrol altına alırken, camiye gelen müslümanlar ise polis müdahalesinden kurtulmak için mabedin kuzey ve batı kapılarından hızla kaçarak uzaklaştı.

İşgalci Emniyet Genel Müdürlüğü sözcüsü Micky Rosenfeld AA muhabirine olayla ilgili yaptığı açıklmada, "Çıkan olayda 15 Filistinli gözaltına alınırken atılan taşlardan 2 işgal polisi hafif yaralandı" dedi.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir