• DOLAR 32.52
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2421.461
  • ...
Oslo Saldırıları ve Sazan Medya
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fakat katliam daha bitmemişti. Avrupalının genlerinde dolaşan katletme hücreleri, atak halindeydi. Norveçli katil, Oslo’daki saldırıdan hemen sonra, 32 Km uzaklıktaki Utoya Adası’na gidip orada 85 genci tek tek vurdu. Yaklaşık 1,5 saat boyunca mermi yağdıran Avrupalı, Hıristiyan, Neo Nazi Katil resmen sürek avı başlatmıştı.

O birer birer oradaki kampa katılanları katlederken Basın “El Kaide Katliamı-Norveç’in 11 Eylül’ü “ gibi haberler geçmeye devam ediyordu. Oysa olayın aslı, kısa bir zaman sonra ortaya çıkarılmıştı.

Aşırı sağcı, Neo Nazi, -bilgisayarından çıkan belgelerin de ortaya koyduğu gibi- yabancı ve İslam düşmanı olan Andres Behring Breivik, içindeki Avrupalılık duygularıyla harekete geçmiş ve bu katliama imza atmıştı.

Şimdilerde bu katliamın arkasında Mossad’ın olabileceği konuşuluyor. Çünkü Norveç hükümeti ve iktidarda bulunan İşçi Partisi hem Bağımsız bir Filistin Devletini desteklemiş hem de onlara insani yardımda bulunmuştu. Ayrıca Norveç Devlet Fonu da İsrail Firmalarında bulunan paralarını geri çekmişti. Şimdi tüm bunlardan da hareketle, katilin geçmişini, bağlantılarını, yazdıklarını inceleyenler olayın arkasında kimi Yahudi dernek ve kuruluşlarının olabileceği yorumlarını yapıyorlar. İsrail Devleti’nin bu konudaki geçmişi, sabıkası da bu iddiayı güçlendiriyor. Çünkü onlara göre Filistinlilere bir bardak su bile vermek, cezalandırılması gereken bir tutumdur.

Dünya Basının bir kısmı gibi kör ve sağır olan Türk basını da daha ilk dakikada patlamayı Müslümanların üzerine yıkıp olayı çözmüş oldu.

Ben şimdi size 23 Temmuz tarihli yani olaydan bir gün sonraki kimi gazete manşetlerini yazacağım. Türk basınının, ne kadar da hızlı karar verdiğini ve karalama kampanyasında ne kadar başarılı olduğunu göreceksiniz.

GÜNEŞ: El-Kaide Oslo’yu fena vurdu.

AKŞAM: Faillerlistesinin ilk sırasında El-Kaide yer alıyor.

BUGÜN: Norveç’in 11 Eylül’ü

HABERTÜRK: Kürt El-Kaidesi mi vurdu

HÜRRİYET: Norveç’in11 Eylül’ü El-Kaide saldırılarına benziyor

RADİKAL: Norveç’in11 Eylül’ü. Dünyanın en sakin kentlerinden Norveç’in başkenti Oslo dün El- Kaide tarzı çifte saldırıyla sarsıldı

SÖZCÜ: Dinci terör örgütünün tehdit ettiği Norveç’in Başkenti Oslo dün silahlı ve bombalı iki saldırıyla sarsıldı

STAR: Terör sakin kenti vurdu. El Kaide geçen yıl İsveç’in Başkenti Stockholm’de de bombalı saldırı düzenlemişti

VATAN: Ensar el İslam şüphesi Asıl hedefin Hz Muhammed karikatürlerini basan yayınevi olduğu iddia edildi.

Bu gazetelerin iç sayfalarında yazılan saçmalıklara ve Haber Sitelerinin süfli yorumlarına ise hiç değinmek istemiyorum. Hele bir de, bu katil Müslüman veya göçmen kökenli biri olsaydı acaba o zaman neler yazacaklardı.

Bizim gazetelerin, içlerindeki kini ve düşmanlığı kusmak için her dakika bir fırsat aradıkları ve daha iki dakikada yargılayıp Müslümanları mahkûm etmek için pusuda olduklarını bir kez daha gördük. Bakalım, Mossad iddialarının da üzerine bu kadar cesurca gidebilecekler mi?

SELAM VE DUA İLE

HÜRSEDA HABER


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir