• DOLAR 32.498
  • EURO 34.764
  • ALTIN 2490.188
  • ...

BATMAN - Bu yıl yağışların beklenenin üzerinde olması hem Batmanlı çiftçilerin hem de zahireci ve hububatçıların yüzünü güldürdü. Çiftçiler, geçen yıllara göre bu yılki hasadın iyi olmasından dolayı adeta bayram ettiklerini ifade ettiler.

Zahireci ve hububatçılar, ekinlerin geçen yıllara göre bu yıl bol olmasının çiftçiler gibi kendilerini de sevindirdiğini dile getirerek verimlerin istenilen düzeyde olmasından dolayı memnuniyetlerini ifade ettiler.

Zahireciler ve Hububatçılar Dernek Başkan Yardımcısı Yaşar Gök, bu yılki buğday ve arpa veriminin çok güzel olduğunu belirterek, "Verimler bu sene güzeldi. Bu seneki verimler beklentimizin üzerindeydi. O yüzden çok memnunuz. Çiftçilerden aldığımız ekmeklik buğdayların kilo fiyatı 600-650 TL, makarnalık 700-750 TL, arpa 500-600 TL ve mercimek ise 1-1,5 TL arasında değişiyor. Bu seneki yağışlar hem çiftçiyi hem de bizleri sevindirdi.

Geçen yıl saman konusunda çok sıkıntı çektiklerini ifade eden Gök, bu yılki yağışlarla bu sıkıntılarının kalmadığını söyledi.

 

Zahireci ve hububatçı esnafı da bu yılki verimden memnun olduklarını ve Allah'a şükrettiklerini söylediler. (M.Fatih Akgül-İLKHA)