• DOLAR 32.49
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2480.269
  • ...
Bir kan davası daha barışla sonuçlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Kızıltepe (Qoser) ilçesine bağlı Boğaziye köyünde Aydın ve Tutuş aileleri arasında sulama tartışması nedeniyle çıkan ve 2 kişinin hayatını kaybettiği kavganın ardından başlayan kan davası kanaat önderlerinin girişimleri sonucu barışla sonuçlandı.

 

Kanaat önderleri ve köy muhtarının çabaları sonucu barışan aileler, verilen barış yemeğinde bir araya geldi. Barış yemeğine, Mardin milletvekili Ahmet Türk ve Erol Dora, İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, İlçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, yöre âlimleri, kanaat önderleri ile çok sayıda çevreden halk iştirak etti.

 

Kuran'ı Kerim tilavetinin ardından konuşan İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, "Biz bayram gününde Boğaziye'deydik ve her iki taziye çadırına da uğradık. Yatsıdan sonra geceye kadar dertleştik. Ve orda, Yüce Kuran'da Allah'u Teâlâ ne emretmişse ve Hatem-ül Enbiya ne söylemişse o olur inşallah, demiştik. Temennilerimizi dile getirmiştik. Bugün, hep birlikte ikinci bayramı yaşıyoruz" dedi.

 

Kan davasının barışla sonuçlanmasından memnuniyet duyduklarını dile getiren Ahmet Türk ise, barışın önemine değindi. Barışın, bütün din ve inançlarda olduğunu belirten Türk, İslam dininin ise barışı insanlara farz kıldığını kaydetti.

 

Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş ise, Mezopotamya bölgesinin medeniyet, ilim ve irfan merkezi olduğunu belirterek yapılan barışın önemine değindi, ailelere teşekkür etti.

 

Kızıltepe (Qoser) ilçesine bağlı Boğaziye köyünde ikamet eden Aydın ve Tutuş aileleri arasında geçtiğimiz Ağustos ayında sulama tartışması sonucu çıkan silahlı kavgada Şehmuz Aydın(18) ve Fethi Tutuş (30) hayatlarını kaybetmişti. (Masum Erden - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir