• DOLAR 32.347
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2310.164
  • ...
Belediye Başkanı'ndan tefecilik iddialarına yalanlama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Başkan Yardımcısı Mehmet Tevfik Baysal, Hukuk Danışmanı Avukat Bekir Melih Güneştan, Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Şehmus Tural, Midyat Süryanileri Kiliseleri Vakfı Yönetim Kurulu Anto Nuay ve Başkan Yardımcısı Yusuf Türker ile birlikte başkanlık makamında tefecilik iddiaları ile ilgili basın açıklaması yaptı.


Geçtiğimiz yıl Ak Parti'ye geçtiğini ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından kendisine rozet takıldığını hatırlatan Başkan Nasıroğlu, özellikle Ak Parti'ye geçtikten sonra kendisi ile ilgili bir iftira ve karalama kampanyasının başlatıldığını ileri sürdü.


Nasıroğlu, özelikle seçim arifesinde girdikleri bu süreçte kendisi hakkında çeşitli basın-yayın organlarında hakkında çıkan haberlerin kasıtlı olduğunu iddia eden Nasıroğlu, "Daha önce Demokrat Parti'den (DP) 3 dönem arkadaşlarım, dostlarım ve halkın sayesinde Midyat Belediye Başkanlığına seçildim. Bizi çekemeyen ve Midyat'ta herhangi bir şeye sap olamayan bizim rakiplerimiz var. O siyasi rakiplerimiz bizim hakkımızda her türlü kampanyayı yürütmeye başladılar. Çirkef ve olumsuz bir kampanya yürütüyorlar. Bu kampanyayı yürütenler 15-20 günden bu yana hızlı ve süratli bir şekilde bu işi yapmaya başladılar" dedi.


Başkan Nasıroğlu sözlerini şöyle sürdürdü, "Bize karşı yapılan bütün bu iddialar yalandır, iftiradır. Bu iftiraları atanlar normal vatandaş değildir. Halkımızla aramız yüzde yüz iyidir. Midyat'ta yaşayan Kürtlerle, Süryanilerle, Yezidilerle, Türklerle ve Mıhallemilerle aramız çok iyidir. Aramızın iyi olmadığı tek grup var, onlar da siyasi ve siyasetten geçinen insanlardır. Biz müteahhit değiliz. Biz tüccar değiliz. 15 yıldan beridir beni yıkamadılar. Ama yıkabilmeleri için ellerinden gelen bütün gayreti de gösteriyorlar. Nedir gayret? Karalama kampanyası yaparak, iftiralar atarak suçsuz yere bizi itham etmeleridir. Erkekçe önümüze çıksınlar. Gerekirse tartışırız, gerekirse basın toplantısı yaparız ve gerekirse de meydanda da onlarla konuşabiliriz. Ama maalesef onlar korkaktır. Korkaklarda her zaman saklanır, ortaya çıkamazlar."


Hakkında açılan davaya da değinen Nasıroğlu, "Midyat Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan dava belediyenin iş ve işlemleri ile ilgilidir. Genellikle İmar kararları ve meclis kararlarımız ile ilgilidirler. Plancının ve gelen insanların kötü niyetinden dolayı bu soruşturmalar açıldı. Yoksa o gelen insanlar aklıselim ve vicdanlı olsalardı imar ile ilgili hakkımızda açılan o davalar olmayacaktı. Açılan 30 dava var 29'unda benim imzam yok. Midyat'taki bazı işyerlerinin merdivenleri olduğundan dolayı yargılanıyoruz. Adam evine balkon yapmış biz bundan yargılanıyoruz. Makam arabasını aldık, bu arabadan dolayı yargılanıyorum. Buna benzer iddialar var hakkımda. Belediyede herhangi bir şey olmadığına inanıyorum. Adalete biz inanıyoruz. Adalet her şeyin temelidir. Bir saatlik adalet 70 yıllık ibadete bedeldir. Onun için biz adalete ve savcılarımıza, hâkimlerimize güveniyoruz. Adaletin kestiği parmakta acımaz" açıklamasında bulundu. (Mehmet Sait Başaran - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir