• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
Meğer Erbakan`ı Çok Severlermiş (!)
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

28 Şubat davası, Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülmeye devam ediyor. Davada, tutuklu sanıklar ve avukatlarının tahliye taleplerine ilişkin beyanları alınmaya devam ediyor.

Duruşmada, dönemin MGK Genel Sekreteri İlhan Kılıç, göreve Bakanlar Kurulu kararıyla getirildiğini, bu şekilde atanmasının sebebinin sivil vesayeti devam ettirmek olduğunu anlattı.

MGK Genel Sekreterinin amirinin Başbakan olduğuna işaret eden Kılıç, "Bizim dönemimizde sayın Erbakan, sayın Çiller, koalisyon olmasına rağmen çok başarılı işler yaptılar. Sayın Erbakan askerle çok iyiydi. Askerle hiçbir sorunu yoktu" diye konuştu.

Dönemin Genelkurmay Adli Müşaviri sanık Muhittin Erdal Şenel ise Batı Çalışma Grubu ile ilgili emirleri görmediğini ve yerine getirmediğini söyledi. Şenel, "7 Nisan 1997 tarihli toplantıya katıldığımı hatırlamıyorum. Ama emir verilmişse katılmışımdır" dedi.

Davanın tutuklu sanıklarından emekli Orgeneral Çetin Doğan da "Açılan davanın Ergenekon ve Balyoz davasının türevinden olduğunu" söyledi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir