• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Aile İçi Şiddet Nasıl Çözülür?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Şükrü Gündüz / Doğruhaber

Yapılan bütün yasal düzenlemelere rağmen aile içi şiddet olaylarının önüne bir türlü geçilemiyor. Son 7 ayda yaşanan aile içi şiddet vakası ise 43 bini buldu. Bir buçuk yıllık sürede 128 kadın ve 92 erkek hayatını kaybetti. Aile içi şiddetin sona ermesi için sadece yasal düzenlemelerin yeterli olmayacağını belirten gazeteci-yazar Özkan Yaman, “Devlet, caydırıcı olması için kanun çıkarmakla beraber manevi yönden de ailelere destek olursa ve manevi yönü güçlü olan aileler yetiştirirse bir yönüyle aile içi şiddet önlenmiş olur” dedi.

POLİS VE KANUNLARLA BU SORUN ÇÖZÜLMEZ

“Bir toplumun eğitim sistemi ne üzerine kurulursa bu aileye de yansır” diyen Cemal Çınar Hoca, “Verilen eğitim sisteminde aile içi iletişim, aile fertlerinin birbirlerine karşı olan sorumlulukları; sevgi, şefkat ve merhamete dayalı bir eğitim verilirse birçok sorun ortadan kalkar” diye konuştu. İnsanların kalbinde Allah korkusu yoksa polis, yasa ve kanunlarla bu sorunların çözülemeyeceğini belirten Cemal Çınar Hoca, “Tesettürsüz, gayr-i ahlaki davranışları ve hayat tarzı olan, içki içen, kumar oynayanların önünün açık olduğu bir toplumda aile içi şiddetin olmaması mümkün değildir. Ahlaki yozlaşmaların önü açılmış. Okullarda verilen karma eğitim, batıdan alınan kanunlar sonucunda bu sorunlar ortaya çıkıyor. Karma eğitime son verilmelidir. Okullarda ahlak ve maneviyat dersleri verilmelidir. Batı kültürü ile bu toplumu idare etmeye çalışanlar bunda yanılıyorlar. Bunun sancısını 90 yıldır çekiyoruz. Çözüm İslam’dadır. Allah, kâinatı ve insanları yarattı. Ve bu düzenin nasıl sağlanacağını bize bildirdi. Bu emirlere uyulursa toplum düzelir” şeklinde konuştu.

SORUNLAR İSLAMİ EĞİTİMLE ÇÖZÜLÜR
Aile bireyleri İslami ahlakla eğitilirse, İslami ahlakla idare edilirse ve İslami ahlakın olduğu ortamlarda yetiştirilirse aile içi şiddetin en az seviyeye ineceğini belirten Cemal Çınar Hoca, sivil toplum kuruluşları ve duyarlı medya kuruluşları bu konu ile ilgili bilgilendirici haberler yapmalı. Toplum olarak Allah’ın emrettiği bir şekilde yaşarsak bu sorunlar çözülebilir” dedi.

SADECE CEZA VERMEKLE SORUNLAR ÇÖZÜLMEZ

Aile içi şiddeti önlemek için yasal düzenlemelerle beraber aile bireylerine manevi olarak eğitim verilmesi gerektiğini ifade eden gazeteci-yazar Özkan Yaman, “Devlet caydırıcı olması için kanun çıkarmakla beraber manevi yönden de ailelere destek olursa ve manevi yönü güçlü olan aileler yetiştirirse bir yönüyle aile içi şiddet önlenmiş olur. Aile içi şiddetin önüne yüzde yüz geçilebilir demek doğru değildir. Ama biz sorumluluklarımızı yerine getirdikten ve aile için gerekli manevi atmosfer ortam oluşturduktan sonra neden ailede şiddet oluyor diye sorabiliriz? Ama şimdi bütün sorumluluklar yerine getirilmeden ‘Neden aile içi şiddet yaşanıyor?’ demek de çok doğru değildir” dedi.

LAİK EĞİTİM SİSTEMİ BU SORUNLARI ORTAYA ÇIKARIYOR
Aile içi şiddeti çok sık gündeme getirenlerin de iyi niyetli olmadığını belirten Yaman, “Bunlar bunu art niyetli olarak yapıyorlar. Bunların da tuzağına düşmemek gerekiyor. Okullarda çocuklara laik bir eğitim verilirse bu çocuklar büyüyünce bencil ve sorumsuz olurlar. Okullarda İslami eğitim verilir ve çocukların manevi disiplinini geliştirecek dersler verilirse bu çocuklar büyüyüp evlenince bir değer sahibi olurlar. Laik eğitim sisteminde bir değer yargısı olmadığı için aile içi şiddet artıyor. Aile içi şiddetin çözümü İslam’dadır” diye konuştu.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir