• DOLAR 32.586
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2512.717
  • ...
"İzmir'de aranan şahıs Bitlis'te yakalandı" haberine yalanlama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Bitlis Valiliğinden yapılan açıklama üzerine basına, "İzmir'de aranan şahıs Bitlis'te yakalandı" şeklinde yansıyan habere, zanlının avukatından açıklama geldi. Zanlının avukatı olayı yalanladı.


Bitlis Valiliğince geçtiğimiz günlerde basın kuruluşlarına gönderilen bültende, 2006 yılında kasten adam öldürme olayına karışarak firar eden ve İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nce 7 senedir aranan G.C isimli şahsın Bitlis'e geldiği duyumunun alınması üzerine araştırmalara başlandığı, olay tarihinde 110 kilo olan şahsın geçen senelerde eşkâlinde değişiklik olabileceği değerlendirilerek yapılan çalışmalarda 65-70 kiloya kadar zayıfladığı ve bir oto yıkamacıda çalıştığının tespit edilmesi üzerine polis tarafında yapılan baskınla şahsın yakalandığı ifade edilmişti.


Bu konunun basında haber olarak yer alması üzerine G.C'nin avukatı Mustafa Ergi bir açıklama yaptı. Ergi, yaptığı açıklamada, "G.C ile ilgili olarak 'Katil zanlısının yakalandığı, zanlının firardaki döneminde tanınmamak için kilo ve şekil değişikliği yöntemine müracaat ettiği' içerikli haberleri müvekkillimin yakınlarından öğrenmiş bulunmaktayız.


Her şeyden önce müvekkillim kolluk güçlerince yakalanmamış, bizzat kendisi teslim olmuştur. Öte yandan 2006 yılında yaşanan ve bir kişinin ölümü ile sonuçlanan kavga olayında, ölüm olayına neden olan silahla ateş etme eylemi müvekkilce gerçekleştirilmemiştir ve öldürme olayının faili müvekkilim değildir.


Yine müvekkilimin tanınmamak için kilo ve şekil değişikliğine gittiği beyanları hayatın olağan akışına ters düşmekte olup, 7 yıllık zaman dilimi içerisinde kişide fiziki değişikliğin olması yaşamın bir gereğidir. Müvekkil hakkında devam eden yargılama sürecinin bulunması ve davanın açılmasını sağlayan iddianamede dahi öldürme eyleminin müvekkilce yapılmadığının belirlenmiş olması karşısında basında yer alan haberde müvekkilimi fail olarak belirlemek hukukla ve adaletle ters düştüğü gibi maddi gerçekle de bağdaşmamaktadır. 2006 yılında gerçekleşen olayda müvekkil sadece kavga mahallinde işine gitmek için bulunmuş, oluşan olaylarda darp edilmiş ve mağduriyete uğramıştır" ifadelerini kullandı. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir