• DOLAR 32.322
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2292.96
  • ...
Başörtüsü Konusunda `sivil itaatsizlik` Eylemi Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Memur-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, 2013-2014 eğitim öğretim döneminin açılmasına sayılı günler kala kılık-kıyafet konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Memiş, başörtüsü konusunda hükümetten ciddi anlamda beklentileri olduğunu belirterek, Memur-Sen`in gerçekleştirdiği ve 11 milyondan fazla vatandaşın desteğini alan, kamusal alanda kılık kıyafet serbestisini öngören imza kampanyasına atıfta bulunarak, biran önce gereken adımların atılması gerektiğini belirtti.

İmza kampanyasına Diyarbakır halkının kayıtsız kalmadığını söyleyen Memiş, Diyarbakır`da yaklaşık 550 bin civarında imza toplandığını, özellikle Mustazaflar Cemiyeti ve birçok STK`dan destek gördüklerini ifade etti. Bu konuda tüm Diyarbakır halkına ve STK`lara teşekkür ettikten sonra, Memur-Sen olarak kılık kıyafet konusunda başlattıkları sivil itaatsizlik eyleminin devam ettiğini belirten Memiş, "Buradan tüm başörtülü öğretmenlere sesleniyorum; okullara ve diğer devlet kurumlarına başörtünüzle girin. Bizim bu konuda alınmış bir kararımız var" diye konuştu.

Başörtülü öğrenciler konusuna da değinen Memiş, "Gecen yıl bakanlığın çıkarmış olduğu ve akılların durduğu bir genelgeyle öğrencilerimizin ciddi anlamda sıkıntı çektiği bir bölgede yaşıyoruz. Bu anlamda da öğrencilerimize aynı şekilde sesleniyoruz. Sizler de okullarınıza başörtünüzle gidin, sizlere sorun çıkaran idarecilerin okullarda bir sürü açıkları var. Kendi idarecilik görevlerini yerine getirmiyorlar, öğrencilerle ilgilenmeyip sadece kılık kıyafetlerle ilgileniyorsa, biz onların karşısında duracağız ve onlarla her türlü hukuki mücadeleyi yapacağız. Kesinlikle taviz vermesinler, kendi istekleri doğrultusunda istedikleri şekilde başörtülerini takıp okullarına gitsinler" dedi.

Son olarak öğrenci velilerine de seslenen Memiş, "Bu konuda sendikamız hazırdır. Her türlü sıkıntılarınızda yanınızda olacağız. Eğer idareciler sorun çıkarırsa bizi arayın. Biz gidip o okulla ilgili ne gerekiyorsa hukuki çerçevede sorunları çözmek için mücadele vereceğiz" dedi. (Sedat Kuşulay/Yunus Emre - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir