• DOLAR 32.549
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2424.423
  • ...
 Umut kapısı Kızıltepe`deydi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 MARDİN- Üç kıtada yayın yapan Rehber TV`de her hafta Perşembe günü akşam saat 20.00`de yetim ve muhtaç aileleri ekrana taşıyan Umut Kapısı Programı bu hafta Umut Kervanı Platformuna bağlı Kızıltepe Rahmet Gıda Bankası yetkililerinin tespit ettiği yetim ve muhtaç aileleri ziyaret edip, yardıma muhtaç aileleri ve derneğin çalışmalarını gündeme taşıdı. Ayrıca Diyarbakırlı bir hayırseverin gönderdiği nakdi para yardımı da muhtaç ailelere ulaştırdı.

Umut kapısı ekibi ve Rahmet Gıda Bankası yetkilileri ilk önce Cumhuriyet Mahallesinde ikamet eden kanser hastası Mehmet Akak`ın evini ziyaret edip sıkıntılarını dinledi.

"Eşim iki yıldır kanser hastası"
İki yıldır eşi Mehmet Akak`ın kanser olduğunu belirten Ebrize Akak, "Altı kız ve bir erkek çocuğumuz var, kirada oturuyoruz. Eşim üç sene önce hastalandı. Sürekli doktora gidip geliyordu. Hastalığına teşhis konulmuyordu. Doktorlar iki sene önce kanser olduğunu söylediler. Tedavi olmak için sürekli Ankara`ya gidip geliyor. Ama on gündür Ankara`ya gitmesi gerektiği halde paramız olmadığı için tedaviye gidemiyor. Burada akrabamızda yok. Hayırseverlerin yardımları olmasa bizde ne yapacağımızı bilmiyoruz. Önce Allah`tan sonra da hayırseverlerden tek isteğim, eşimin bir an önce iyileşip sağlığına kavuşmasıdır. Eğer eşim iyileşip iş yapacak duruma gelirse, nasıl olsa bizi geçindirmek için çaba sağlayacak." dedi.

Umut Kapısı programcısı Abdulvahhap Kaplan ve Rahmet Gıda Bankası yetkilileri daha sonra Atatürk Mahallesinde ikamet eden Türkiye Emol adlı yetim aileyi ziyaret ettiler.

"Muhtaç olmamak evlere temizliğe gittim"
Çocuklarının muhtaç olmaması için evlere temizliğe gittiğini söyleyen Türkiye Emol ise, "Eşim vefat ettikten sonra biri erkek üç kız toplam dört çocuğumla yaklaşık 15 sene, babamın avlusunda kaldım. Çocuklarıma hem annelik hem de babalık yapıyordum. Sabah saat 06.00`da evlere temizliğe gidip akşam 19.00`da dönüyordum. Yeter ki çocuklarım muhtaç olmasın. İnanın bazen işe gittiğimde, evde bir çay içip gidiyordum, sabahtan akşama kadar hiçbir şey yemiyordum, açlıktan gözlerim kararıyordu. Ama çocuklarım için katlanıyordum. Şimdi ise böbreklerimden rahatsızım, çalışamıyorum. Evde çalışan yok, oğlum kalp hastası tedavi görüyor, hastalıktan dolayı çalışamıyor. Gördüğünüz evde hayırseverler tarafından yapıldı. Üstü topraktır, kışın içeriye su akıyor, ama yine de şükrediyoruz. Buzdolabımız ve çamaşır makinamız yoktu, Allah kendisinden razı olsun Diyarbakırlı bir hayırsever, annesinin taziyesine gelmişti. Durumumuzu öğrenince bize hem buzdolabı hem de çamaşır makinesi aldı." ifadelerini kullandı.

Son olarak Yeni Mahallede ikamet eden Abdülbaki Özdemir ve ailesini ziyaret eden program ekibi ve yetkililer, muhtaç ailenin sorunlarını dinledi.

"Sağlık sorunlarıma rağmen rapor alamıyorum"
Birçok hastalığı olmasına rağmen sağlık heyetinin kendisine yeterli derecede rapor vermediğini iddia eden Abdülbaki Özdemir, "Dört kız ve bir oğlum vardı, oğlum kansere yakalandı. Dört sene boyunca hamallık yapıp onu Mardin`e götürüp kan veriyordum, oda vefat etti. Şuan sağ gözüm hiç görmüyor. Sinir hastalığım var. Bütün vücudum titriyor. Birde böbreklerimden rahatsızım. Beş tane raporum var. Heyete giriyorum `sana tam rapor vermemiz için senin felçli olup yatakta olman lazım` diyorlar. Onun için doğru dürüst çalışamıyorum. Bazen buğday pazarına gidip 5-10 TL çıkarıp geliyordum ama şuan çalışacak kimsem yok. Hayırseverlerin verdiği zekâtla geçimimi sağlıyorum." diye ifade etti.

(Mehmet Aslan-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir