• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Hasankeyf`te 9 Bin 500 Yıl Öncesine Ulaşıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Batman Üniversitesi Rektörü ve Hasankeyf kazı Başkanı Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam Hasankeyf`te yapılan arkeolojik höyük kazıları hakkında bilgi vermek için basın mensupları ile bir araya geldi.

 

Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam yaptığı açıklamada 2011 yılı Hasankeyf arkeolojik kazı, belgeleme ve araştırmalara 15.03.2011 tarihinde başlandığını belirtti. Bugüne kadar 10 öğretim elemanı, 15 uzman, 2 öğrenci ve 492 işçinin katılımı ile altı farklı alanda çalışma gerçekleştirildiğini belirtti. Prof. Dr. Uluçam, çalışmaların ortam ve ödeneğin uygun olması durumunda 15.12.2011 tarihine kadar sürdürüleceğini ifade ederek Hasankeyf`in ortaçağ kentine ait alanlarında kamulaştırma yapılamadığından, bu yıl burada henüz kazılara başlanamadığını ifade etti.

 

Hasankeyf Kazı Başkanı Uluçam, Höyük`te yapılan kazılarda, Hasankeyf`in geçmiş tarihini 9500 yıl öncesine götüren önemli bulgulara ulaşıldığını ifade etti.

 

Hasankeyf`te arkeolojik kazısı süren Höyük hakkında da basın mensupları ile kazının yapıldığı yerde bilgi veren Uluçam, Höyüğün güney yamaçta açılan açmalarda Demir çağa ait kalıntıların ve malzemelerin tespit edildiğini belirtti. Prof. Dr. Uluçam, Höyüğün tepesinde yer alan açmalarda ise Helenistik çağa ait malzemeler ele geçtiğini ancak Hasankeyf höyüğün iskân edildiği esas dönemin ise, Akeramik (çanak çömleksiz) neolitik çağ olduğunu söyledi.

M. Sıddık Demir-İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir