• DOLAR 32.384
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2326.163
  • ...
Başbakan Erdoğan, G20 Zirvesi`nde konuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Erdoğan, Türkiye`nin izlediği ekonomik programları anlattı.

Erdoğan, ekonomik büyümenin orta vadeli programlarla geldiğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , Rusya `nın Petersburg kentinin Strelna kasabasının ev sahipliğini yaptığ ıG20 Liderler Zirvesi`nin "Büyüme ve Küresel Ekonomi" konulu çalışma oturumunda konuştu.
Erdoğan, konuşmasında, ekonomilerin hızla toparlanması ve istihdamın artırılabilmesi için güvenilir orta vadeli programların kilit önem taşıdığına işaret etti.
 
"Güvenilir orta vadeli programlar, ekonomilerin hızla toparlanmasında ve istihdamı artırmada kilit bir önem taşıyor" diyen Erdoğan, orta vadeli kamu maliyesi stratejilerinin, özellikle gelişmiş ülkelerce, disiplinli ve kararlı bir şekilde uygulanmasını önemli gördüğünü vurguladı.
 
Erdoğan, "Türkiye’de iyi tasarladığımız ve kararlılıkla uyguladığımız orta vadeli programlar; büyümede, istihdamda, kamu maliyesi göstergelerinde ve piyasada güvenin artmasında kritik rol oynadı"diye konuştu.
 
"Taahhütlerimizin somut politika adımları ile desteklenmesi gerekiyor"
 
Erdoğan, küresel ekonominin geleceğine ilişkin belirsizliğin sürdüğüne de değinerek, "G20’nin küresel krizin hemen ardından sergilediği iş birliği, kararlılık ve koordinasyon ruhunu muhafaza etmeliyiz. Ancak taahhütlerimizin somut politika adımları ile desteklenmesi gerekiyor" ifadesini kullandı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir