• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Konya'da en büyük harcama sulama ve organik tarıma
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA-Konya İl Genel Meclisi, Eylül ayı toplantılarına İl Özel İdaresi birimlerinin 3'er aylık çalışmalarının anlatıldığı sunumlarla devam ediyor. Toplantıların 4'üncü birleşiminde İl Özel İdaresi, ÖDS ve KOP yatırımları hakkında bilgi veren Tarım ve Kırsal Kalkınma Daire Başkanı Raşit Turan, sulamada gelinen noktanın memnun edici olduğunu söyledi.

 

Komisyon raporlarını görüşmeye devam eden İl Genel Meclisi, tarımsal faaliyetler hakkında İl Özel İdaresi Tarım ve Kırsal Kalkınma Daire Başkanı Raşit Turan'dan bilgi aldı. 2013 yılının 8 aylık döneminde, 31 ilçe ve beldelerinde yaptıkları yatırımları sunum eşliğinde rakamlarla anlatan Turan, Özel İdare projelerindeki nakdi gerçekleşmenin yüzde 80 olduğunu kaydetti.

 

Daire başkanlığının 2013 yılı bütçesinin 3 milyon 666 bin 623 lira olduğunu ve bu rakamın bugüne kadar 2 milyon 942 bin 947 TL'sinin harcandığını dile getiren Turan, harcamaların çoğunlukla sulama ve organik tarım projelerine yapıldığını belirtti. Turan, İl Özel İdaresi, kısa adı ÖDS olan İl Özel İdaresi, Devlet Su İşleri ve Sulama Birlikleri ile KOP yatırımlarını şöyle özetledi:

 

"Çiftçiye bu yıl çilek başta olmak üzere kiraz ve elma fidanı, organik patates tohumu, asma çubuğu, malç naylonu ve çilek mikrotünel sistemi desteğinde bulunduk. ÖDS kapsamında toplam 85 projeden 42'sini tamamladık. KOP İdaresi ile birlikte 2011 yılında başladığımız 49, 2012 yılında 54, 2013 yılında 54 olmak üzere toplam 157 projeden 129'unu bitirdik."

 

"Susuz köy kalmayacak, herkes doğduğu yerde doyacak" sloganıyla çıktıkları yolda hedefledikleri noktaya geldiklerine vurgu yapan Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, bu dönemde özellikle organik çilek, bağcılık, asma aparatı desteği ve organik çilekte mikrotünel sistemine geçilmesiyle çiftçinin refah seviyesinin de arttığına dikkat çekti. Selvi, "Gölet ve organik tarım çalışmalarına hız kesmeden devam edeceğiz. Sadece ÖDS'de suyun debisinde biraz sıkıntı yaşıyoruz. Bitki ne kadar su istiyorsa o kadar suyun verildiği projelerin gündemde olması, bitki deseninin artması bizleri sevindiriyor" diye konuştu.

 

Daire Başkanı Turan'a bilgilendirme sunumundan dolayı teşekkür eden Selvi, "Bu sunumlarla süreç bitmeden bütçede nereye geldiğimizi görebiliyoruz. Biten projelerle, alınan kararların ne kadar yerinde olduğunu da görmüş oluyoruz" dedi.

 

Toplantıya komisyon raporları ile devam eden Konya İl Genel Meclisi, Eylül ayı toplantılarını 6 Eylül 2013 Cuma günü saat 10.00'da yapacağı 5. birleşim ile tamamlayacak. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir