• DOLAR 32.526
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2450.872
  • ...
Rusya`dan gönderilen gemilerle ilgili açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Petersburg`un Strelna kasabasında düzenlenen G20 Zirvesi kapsamında basın toplantısı düzenleyen İvanov, Rus Karadeniz filosu`na ait gemilerin olası bir durumda Suriye`de yaşayan Rus vatandaşlarını tahliye etmek için Akdeniz`e gönderildiğini söyledi.

İvanov, konuya ilişkin soruya, "Rus Karadeniz Filosu`na ait gemilerin Akdeniz`de bulunması yeni bir durum değil. Bu gemiler ilk defa dün ya da önceki gün gitmedi. Ben Savunma Bakanıyken de, bu durum her ay gerçekleşiyordu, o zaman Suriye sorunu mu vardı?" yanıtını verdi.

Suriye`deki kimyasal silah iddialarını değerlendiren İvanov, bu ülkede kimyasal silah kullanıldığına inandığını ancak saldırının Esed güçleri tarafından yapıldığının "kulağa mantıklı gelmediğini" belirtti.

İvanov, olası bir müdahale durumunda Rusya`nın Suriye`ye hava savunma sistemi teslim edip etmeyeceği yönündeki soruyu, "Rusya`nın, Suriye`ye son 10-15 yılda hatrı sayılır ölçüde hava savunma sistemi teslim ettiği sır değil. Olası bir müdahalenin son gününde yeni teslimat yapmak mantıksız" diye yanıtladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir