• DOLAR 32.33
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2297.202
  • ...
Tüm Çağrılara Rağmen Sevk Zulmü Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Mahkumlardan çok mahkum ailelerini cezalandırmaya yönelik olarak değerlendirilen sevk zulmü sürüyor.

Geçen hafta ailelerinin bulundukları illerdeki cezaevlerinden yüzlerce kilometre uzaklıkta bulunan Sivas ve Giresun`da bulunan cezaevlerine sevk edilen 17 Hizbullah hükümlüsünün ardından bugün yeni bir sevk dalgası geldi.

Hizbullah davasından Diyarbakır`da D Tipi Kapalı Cezaevi`nde bulunan 38 mahkumun, Erzurum Gümüşhane ve Bayburt cezaevlerine sevki çıkarıldı.

Sevklere tepki gösteren mahkum aileleri, yetkililere seslenerek, kendileri ve yakınları olan mahkumlar için zulme dönüşen sevk furyasının durdurulmasını istedi.

Sevki Çıkan Mahkumlar
Erzurum: A.Ğafur Batmaz, M.Ali Geçer, Fahri Arcagök, Mustafa Ozan, Şahabettin Başaran, Şevket Aktaş, Sıddık Kurt, Mehmet Duman, Tamer Gezer, M.Ali Oğuzhan, M.Beşir Acar, M.Ğerib Özer ve Emin Akyüz.

Gümüşhane: Fırat Nart, Murat Nart, Rıfat Demir, Mustafa Bozkurt, Bilal Çetiner, İsmet Ökmen, Naşit Tutar, Suat Çetin, Yusuf Begiç, Metin Coşkun, Kasım Azarkan, Şahin Yapıcı ve İskender Tutar.

Bayburt: Selahattin…, Ömer Faruk Aydın, Muhammed Aksa, Hasan Süslü, Sadun Çiğdem, Mustafa Demir, Ramazan Kalkan, Murat Aslan, M.Tahir Ak, İhsan Baran, Bilal Soydaş ve Ekrem Kılavuz.

M. Salih Keskin - İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir