• DOLAR 32.567
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2417.959
  • ...
Rektör `Başörtülü` Avına Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yasakçı anlayış bu sefer de Adana`da ortaya çıktı. Çukurova Üniversitesi`nde görevli bir bayan, ailesi ile birlikte gittiği sosyal tesislerden başörtülü olduğu gerekçesiyle dışarı atıldı. 9 Temmuz 2011 Cumartesi günü gerçekleşen olayda üniversitenin sosyal tesislerinde görevli garson, Çukurova Üniversitesi Rektörü Alper Akınoğlu`nun talimatını gerekçe göstererek, “başörtülülere servis veremiyoruz” dedi.

BAŞÖRTÜLÜ KADININ KOCASI ŞOKTA

Onur kırıcı sözlerin sarf edildiği güne şahit olan başörtülü kadının eşi ise yaşadıkları o anların etkisini üzerinden atabilmiş değil. Ailece geldikleri restoranda böyle talihsiz bir olayla karşılaştıklarından dolayı üzüntü duyduğunu söyleyen eş, “Bu devirde hala insanların giyim kuşamıyla uğraşan zihniyetlerin olmasından dolayı üzgünüm. İnsanca yaşama onurumuzun zedelenmesinden özellikle de bu olayın eğitim, öğretim ve akademi yuvası olması gereken Türkiye`nin en büyük üniversitelerinden biri olan Çukurova Üniversitesi`nde yaşanmış olması bizi bir kat daha üzmüştür” dedi.

REKTÖR SÖZLÜ BAŞÖRTÜSÜ BASKISI MI YAPIYOR?

Başörtüsü yasağı konusunda yazılı bir talimatın bulunmadığı Çukurova Üniversitesi`nde Rektör Alper Akınoğlu`nun sözlü talimat ile başörtüsünü yasakladığı iddia ediliyor. Restorana başörtülü olarak girmek isteyenler ise devamlı “Eşarp bağlar mısınız? Eşarbı alttan bağlar mısınız?” şeklinde tekliflerle karşılaşıyor

VALİ TEPKİLİ, REKTÖR SESSİZ

Konuyla ilgili açıklama yapan Adana Valisi İlhan Atış olayla ilgili bilgisinin olmadığını ancak kamusal alan olsun veya olmasın insanların kılık kıyafetiyle uğraşılmasına karşı olduğunu söyledi.
Çukurovatürk.com adlı internet sitesinde yer alan haberler üzerine yasakçılıkla itham edilen Çukurova Üniversitesi rektörü Alper Akınoğlu yazılı bir açıklama yaparak iddiaları yalanladı.

toplumsalhafıza.com

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir