• DOLAR 32.513
  • EURO 34.959
  • ALTIN 2434.734
  • ...
Milli Eğitim Müdürlüğü Çalışanlarına Sıkı Denetim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman İl Milli Eğitimde mesai saatine uymayan memurlar hakkında alınan tedbirler konuşuluyor. Alınan bilgiye göre; özellikle kurum amirleri görevini aksatan bir memur hakkında yasal işlem başlattığı zaman ``Sen Benim Kim Olduğumu Biliyor musun`` veyahut siyasi çevrelerin arkasına sığınarak görev ihmalinde bulunuyordu. Ancak görev ihmalinde bulunan görevliler hakkında Milli Eğitim Müdürlüğünün denetimler yapması vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanıyor.

Düşüncelerine başvurduğumuz bir okul müdürü; "Çok söyleyen değil çok iş yapan yöneticiye muhtacız. Nutuk çekmek yerine, hiçbir şey üretmeden birilerinin arkasına sığınıp, amirlerin arkasından konuşan kişilere artık itibar edilmemesi gerektiğine inanıyoruz. Milli Eğitimin bu uygulamanın diğer kurumlara örnek teşkil etmesini diliyoruz" şeklinde konuştu.

Siyasiler Çalışmayan Memura Sahip Çıkmasın
Milli Eğitim çalışanları ise; "Artık seçimlerin ardından siyasilerin kapılarına dayanan şikâyet abidesi memurlara itibar edilmemesi gerektiğini belirterek, "Amirlerin haklı uygulamalarını, memurların yasa ve kanuna uymayan icraatlardan dolayı başlatılan inceleme ve soruşturmaları örtmesi için siyasilere gelen taleplerin ciddiye alınmaması gerektiğine inanıyoruz" dediler.

Açıklamada, Maliye Bakanı ve milletvekillerini bu konudaki uygulamalara sonuna kadar destek vermeye davet eden Milli Eğitim çalışanları siyasilere şöyle seslendiler: "Sizin adınıza kurumlarda güç gösterisinde bulunmaya çalışan, mesai saatinde ``Bakan çağırdı, Milletvekili çağırdı karşılamaya gideceğim, aile/ev ziyaretlere gideceğim`` gibi söylemlerde bulunan memurları kendilerinden derhal uzaklaştırmaları gerektiğini düşünüyoruz. Daha önemlisi mesai saatinde hiçbir memurun siyasilerin çevresinde bulunmaması gerektiğidir. Bu kişileri kendilerinden uzaklaştırmalarının siyasi ikballerine çok büyük katkı yapacağını düşünüyoruz. Eğer amaç vatandaşa hizmet ise mesai saatinde görevleri başında bulunmaları Batman`a daha faydalı olacaktır." şeklinde konuştular.

Sabah 08.00`de memuru masa başında gören vatandaşlar da durumdan memnun. Vatandaş, bu uygulamaların diğer resmi kurumlar tarafından da örnek alınmasını istiyor.

Konuyla ilgili görüştüğümüz deneyimli yöneticiler, denetlenmeyen çalışmaların çalışanlar tarafından bir süre sonra anlamsız hale geldiğini ve gevşemelerin başladığını, denetlenen en küçük işlerin ise çalışanlar tarafından derhal anlam kazandığını ve çalışanları motive ettiğini ifade ettiler.

Veysi Rüzgar - İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir