• DOLAR 32.566
  • EURO 34.882
  • ALTIN 2429.162
  • ...
Rektör İnanç: "Esnaf öğrenciye evladı gibi davranmalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ-Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Nihat İnanç, kente eğitim için gelen öğrencilerin çoğunluğunun fakir ailelerin çocukları olduğunu belirterek, bu nedenle esnafın öğrencilere karşı merhametli davranmalarını istedi.

 

Muş Alparslan Üniversitesinde basın mensuplarına verdiği yemekte konuşan Rektör İnanç, Muş esnafının fırsatçılık yapmaktan kesinlikle kaçınmaları, yabancı ve özellikle maddi durumları iyi olmayan öğrencilere evlatları gibi davranmaları gerektiğini ifade etti.

 

Öğrencilerin çoğunun maddi imkânları kıt

Rektör İnanç şöyle devam etti: ''Bu yıl yeni yapılan kayıtlarla beraber Muş'a birçok yeni öğrenci geliyor. Eminim ki bu gelen öğrencilerimizin büyük çoğunluğu maddi imkânları kıt olan kişilerden oluşmaktadır. Öğrencilerimizin yabancı olması nedeniyle esnafımızın fırsatçılık yapmaktan kaçınması gerekiyor. Bir insanın kendi öz evladı için yapması gereken neyse, esnafımızın da bu anlayışla hareket ederek Muş'a gelen öğrencilere o duygu ve düşüncelerle muamele etmeleri gerekiyor.'' ifadelerini kullandı.

 

Esnafın gerektiğinde parası olmayan yoksul bir öğrenciye ikramda bulunabilecek cömertliğe sahip olması gerektiğini ifade eden İnanç, "Her şey para değil ki. Ben okulumuzda ayda 50 TL ile okumaya çalışan kız öğrenci tanıyorum. Ve biz bu gibi öğrencilerimize eğitimlerini devam ettirebilmeleri için elimizden gelen yardımı sağlamaya çalışıyoruz. Okumak isteyen ve maddi imkânı olmayan bir kız çocuğunu ne gibi tehlikelerin beklediğini hepimiz çok iyi anlıyoruz sanırım. Ben burada maddi sıkıntıdan dolayı intihara kalkışan öğrencilere şahit oldum. Bütün bunları göz önünde bulundurduğumuzda esnafımızın fakir bir öğrenciye yapacağı ikram, kesinlikle o kardeşimizin işinin bereketi olacaktır." dedi.

 

Muş esnafının kendilerine yakışır bir şekilde bu çocuklara sahip çıkması ve onlara kolaylık sağlaması gerektiğini ifade eden İnanç, "Varsın bir kaç kişiden de kazanmayalım, ne olacak?''diyerek esnafı öğrencilere karşı duyarlı olmaya çağırdı. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir