• DOLAR 32.52
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2421.461
  • ...
Sözlü sınav mülakat sonuçlarında torpil iddiası!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Eğitim Sen Batman Şube Başkanı Bülent Hatun, yazılı basın açıklaması yaparak eğitim kurumu müdür atamalarında oluşturulan sözlü mülakat komisyonunun tarafsız olmadığını iddia ederek duruma tepki gösterdi.

 

Açıklamada, İl Milli Eğitim Müdürlüğü eğitim kurumu müdür atamaları kapsamında 27-29 Ağustos tarihleri arasında yapılan sözlü mülakat sınavı sonuçları listesinin yayınlandığını belirten Hatun, yayınlanan müdürlük mülakat sonuçlarının kendilerini ve eğitimcileri şaşırtmadığını söyledi.

 

Oluşturulan sözlü mülakat komisyonunun tarafsız olmadığını ileri süren Hatun, "Diğer bir husus ise sözlü mülakata katılan müdür adaylarının mülakat görüşmeleri kamera kaydıyla kayıt altına alınmamıştır. Danıştayın daha önce vermiş olduğu sözlü mülakatlarla ilgili mahkeme kararları anlaşılan İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tam olarak anlaşılamamıştır ya da anlaşılmak istenmektedirler. Mahkeme kararlarını baypas eden İl Milli Eğitim Müdürlüğü birçok hukuksal davanın da önünü açarak eğitimi kaosa sürüklemektedirler." dedi.

 

Sözlü mülakat sınav sonuçlarında adayların bazılarının aldığı puanların torpilli puanlar olduğunu iddia eden Hatun, "Örneğin; sözlü sınav mülakatına giren görevlendirmeyle çalışan şube müdürlerinin almış olduğu puanlar 90 ve üzeridir. Sadece bununla da yetinilmemiş. Kendilerine yakın kişilere de çok yüksek puanlar verilerek avantaj sağlamanın gayreti içerisine girilmiştir. Bu durum açıkça göstermiştir ki verilen puanlar taraflı verilmiştir. Anlaşılan il milli eğitim müdürlüğü birilerini bir yerlere yerleştirmenin gayreti içerisine girmiştir ki bu uçuk puanlar verilmiştir. İl Milli Eğitim Müdürlüğü bir kez daha taraf olduğunu açık bir şekilde göstermiştir. Temennimiz İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu enerjisini ve gayretini Batman'ın eğitimine kanalize etmeleridir." ifadelerini kullandı.

 

Sözlü mülakat sınav komisyonunun anti demokratik şekilde oluşturulduğunu savunan Hatun, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sendikaların sözlü mülakat sınavlarına gözlemci olarak yer almaması ve mülakat görüşmelerinin kayıt altına alınmaması hukuka aykırıdır. Eğitim Sen olarak; tüm hukuksal yollara başvuracağımızın da tüm kamuoyu tarafından bilinmesini isteriz." (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir