• DOLAR 32.559
  • EURO 34.887
  • ALTIN 2429.829
  • ...
Musluklardan çamurlu su akıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Merkez Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi ve Yeniköy Mahallesi başta olmak üzere Sento Caddesine komşu olan çok sayıda mahalleye verilen şehir şebekesi suyu dün sabah saatlerinden itibaren çamurlu olarak akıyor.

Vatandaşların bulaşıklarını dahi yıkayamadığı suyu için çok sayıda çocuğun karın ağrısı şikayetiyle hastanelere kaldırıldığı ifade ediliyor.

Musluklardan akan kirli su nedeniyle DİSKİ'yi defalarca kez aradıklarını belirten vatandaşlar çamurlu suların musluklardan akmaya devam ettiğini ifade ettiler.

Çamurlu akan sular nedeniyle 2 günden beri mağdur olduklarını ifade eden Lokanta işletmecisi Abdulvahhap Akıncı, "Sularımız iki gündür bulanık geliyor. Halk bu yüzden şikâyetçi. Müşteriler geldiğinde su içemiyor hazır su istiyor. Parası olmayan müşteri de bu konuda şikâyet ediyor. Sularımız şu anda da kesiktir. Geldiği zamanda bulanık geliyor. Dün akşam dolaba su doldurduk hepsi çamurluydu dökmek zorunda kaldık. Dolap da kirlendi dolabı da yeniden yıkamak zorunda kaldık." İfadelerini kullandı.

Kirli akan suyun sağlıklarını tehdit ettiğini dile getiren Akıncı, "Sularımızın temiz olarak akmasını istiyoruz. Yetkililer gereğini yapmalılar ifadelerini kullandı.

Demircilik yapan ve adını vermek istemeyen bir başka esnaf ise, "Sularımız çamurlu akıyor. Suların neden bulanık aktığını bilmiyorum ama sağlığımıza zarar veriyor. Belediyeden bir an önce bu konuya bir çare bulmalarını istiyoruz. Suların bulanık akması gerçekten sağlığımızı tehdit ediyor. Sular bir haftadan beridir bulanık akıyor." dedi.

Kirli sular nedeniyle çocuğunun hastalandığını belirten Gülser Ç. "Dün çocuğum kustu ve ishal oldu. Hastaneye götürdüm doktor, ' Büyük ihtimalle kirli akan suları içmiştir.' dedi. Diyarbakır bunu hak etmiyor. Belediye ve DİSKİ daha duyarlı olmalıdır." şeklinde konuştu. (Hüseyin Yalçın/Sedat Kuşulay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir