• DOLAR 32.385
  • EURO 35.417
  • ALTIN 2326.88
  • ...
HAMAS'ın düşürülmesi için Mısır-BAE planı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Mısırlı emekli General Sami Hasan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) maddi desteğiyle Gazze'yi boğma ve HAMAS'ı devirme planlarının yapıldığını iddia etti. Planının General Abdulfettah el-Sisi tarafından yapıldığını ve önümüzdeki günlerde hem siyasi hem de askeri açıdan bunun adımlarının atılacağını ifade etti.


Planın Gazze'deki Filistinlilere hayat şartlarını zorlaştırmayı da barındırdığını belirten Hasan, "Gazzelilere tüneller yoluyla ulaşan tüm malzemelerin özellikle de yakıtın önünün kesilmesi hedefleniyor " dedi.


Planın Mısırlı gazete ve televizyon kanallarında fiili olarak başladığını, ordunun Sina'daki problemleri bitirdikten sonra ise, fiilen harekete geçileceğini ifade eden Hasan, "El-Sisi, BAE Ulusal Güvenlik Kurumu Müsteşarı Şeyh Hüza bin Zayid ile Fetih'in komutanlarından Muhammed Dahlan ile görüştü. Gazze'yi Mısır veya Ramallah hükümetine bağlamayı hedefleyen planın uygulanması için başlangıç olarak 750 milyon dolar tahsis edildi" ifadelerine yer verdi.


Gizli toplantının bir buçuk saatten fazla sürdüğünü ve el- Sisi'nin makamında gerçekleştiğini vurgulayan Hasan, "Şu kararlar alındı:1- Sina'nın aşırı gruplardan temizlenmesi ve Gazze'yle sınır komşusu olan bedevi kabilelerden silahların toplanması. 2- Sina'da uluslararası güçlerin kontrolünde bir insansız hava üssünün inşa edilmesi ve cihatçı gruplara karşı saldırıların gerçekleştirilmesi. 3- Gazze ve Refah arasındaki bütün tünellerin kapatılması ve Mısır tarafından Gazze'ye geçirilen bütün malların engellenmesi. 4- Gazze'ye verilen Mısır elektriğinin kesilmesi. 5- Ramallah hükümeti, Mısır ve İsrail arasında ittifakların yapılması ve Refah Sınır Kapısı'nı kontrol edecek uluslararası bir gücün bulundurulması. 6- HAMAS hükümetinin düşürülmesi ve Gazze'nin Mahmut Abbas yönetimine devredilmesi. 7- Kontrolün Ramallah hükümetine veya BAE'ne yakın Dahlan gibi birine teslim edilmesi" ifadelerini kullandı.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir