• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Alparslan Üniversitesi'nde kayıtlar başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Muş Alparslan Üniversitesi 2013 yılı yeni dönem kayıtlarına başladı. Kayıt için Muş'a gelen öğrenciler, Alparslan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Fetih Ahmet Polat tarafından karşılanıyor.

 

Ayrıca otogar ve havalimanında öğrencilere yardımcı olmak amacıyla üniversite tarafından rehberlik stantları kurulduğu görüldü.

 

Otogar ve havalimanında üniversite yetkilileri tarafından sürpriz bir karşılamaya muhatap olan öğrencilerin sevinci gözlerinden okundu.

 

Havalimanında bir açıklama yapan Muş Alparslan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Ahmet Polat, "Öncelikle 2013-2014 eğitim ve öğretim yılının ülkemize, bölgemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyor, bütün öğrenci arkadaşlarımıza hoş geldiniz diyorum. Muş Alparslan Üniversitesi 5 yıldan beridir burada ilk kayıt yapan öğrencilerimize karşılama hizmeti veriyor ve öğrencilerimizi birçok açıdan bilgilendiriyoruz. Şu an ilk gelen öğrencilerimizi karşıladık, onları şehre uğurluyoruz." dedi.

 

Bu yıl ki kayıtlarla beraber öğrenci sayısı 9 bine ulaşacak

Öğrenci kayıtlarının yapıldığı bölümde kayıtlarla ilgili bir açıklama yapan Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Nihat inanç, bu yıl yapılacak kayıtlarla beraber öğrenci sayılarının 9 bine ulaşacağını ifade etti.

 

Rektör İnanç, "Biz Muş Alparslan üniversitesi olarak bu yıl bir ilki gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz gelmeden bulundukları illerde ön kayıt yapıyorlar. Şu an burada T.C. kimlik numaralarını girenler isimleriyle eşleşerek kayıtlarını çok rahat bir şekilde yapabiliyorlar. Oluşturduğumuz bu sistemle kayıt işleri çok daha kısa sürede görülmüş oldu. Ön kayıttan amacımız öğrenci bekleme süresini minimize etmekti. Bu anlamda hedefimize de ulaştık. Sıraya giren öğrenci bile en fazla 10-15 dakika bekliyor. Oluşturduğumuz bu sistemle öğrencilerimiz ortalama olarak en fazla 5 dakikada kayıtlarını yapıyorlar." ifadelerini kullandı.

 

Öğrencileri havalimanı ve otogarda karşılama nedenlerinin ise Muş'u ve üniversiteyi öğrencilere sevdirmek olduğunu belirten İnanç, Muş Alparslan Üniversitesinin Türkiye'nin sayılı üniversitelerinden biri olması nedeniyle, kente gelen öğrencilerin rastgele değil bilinçli olarak tercih verdiklerini ifade etti. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir