• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Hamas,  Abbas`ın Provokatif Açıklamalarını Kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas`ın açıklamalarında kullandığı yakışıksız sözleri ve Hamas`ın Mısır`a 40 savaşçı gönderdiğini iddia ederek Mısır yönetimini Hamas Hareketi aleyhine kışkırtmasını kınadı.

Hamas Hareketi, Abbas`ın iddialarının asılsız olduğuna dikkat çekerek, Filistin Yönetimi Başkanı olduğunu söyleyen birine bu tür açıklamaların yakışmadığını ifade etti.

Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri, bugün (2 Eylül Pazartesi) konuyla ilgili yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi`ne ulaşan bildiride, Abbas`ın Fetih liderlerinin "İsraillileri kendi safımıza çekmeliyiz" sloganıyla İsraillilerle görüşmeler yapmasıyla övündüğünü söyledi.

Fetih liderlerinin işgalcilerle görüşmelerinin siyasi ve ulusal açıdan düştükleri seviyeyi gösterdiğini belirten Ebu Zuhri, Hamas`ın Abbas`ın işgalciyle müzakereleri sürdürmesini onaylamadığını, Filistin halkının müzakereleri reddettiğini ve Abbas`ın bu adımı tek başına karar vererek attığını bildirdi.

Hamas sözcüsü, bir grup esirin serbest bırakılmasının işgal rejimiyle müzakerelere bahane olamayacağını ifade ederek, taviz verilmesi için değil esirlerin sabitelerin korunması için esir düştüğüne dikkat çekti.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir